het-paleis-uit-netflix-hit-die-kaiserin-is-binnenkort-te-boeken-op-airbnb-227175
©Airbnb

Na Bridgerton is er een nieuw kostuumdrama dat ons volledig in zijn greep houdt. We hebben het natuurlijk over Die Kaiserin, de Netflix-serie over het liefdesverhaal van Elisabeth (Sisi) en de Oostenrijkse keizer Franz Josef I. De meest weelderige landhuizen, kastelen en paleizen komen voorbij, waaronder het Beierse Paleis Weissenstein. Dit 18e-eeuwse koninklijke verblijf in barokstijl opent binnenkort haar deuren exclusief via Airbnb. Dus mocht je altijd al eens vorstelijk willen overnachten, dan is dit je kans.

Paleis ‘Die Kaiserin’ op Airbnb

Paleis Weissenstein ligt in Pommersfelden, Beieren. Het betreft een rijk erfgoed dat algemeen wordt beschouwd als een van de grootste barokgebouwen in Duitsland. Het paleis is een van de belangrijkste filmlocaties van de nieuwe Netflix-hit Die Kaiserin, waarin het dient als Sisi’s belangrijkste koninklijke residentie. Airbnb maakt de historische pracht en praal nu toegankelijk voor iedereen die zich graag onderdompelt in de stijl van de late 19e eeuw, toen Sisi het hoogtepunt van haar roem beleefde. Zo kun je binnenkort een suite boeken in de keizerlijke residentie.

Het paleis uit 'Die Kaiserin'
©Airbnb

Vorstelijk verblijf

De bijzondere accommodatie wordt sinds de bouw in de 18e eeuw bewoond door de familie Schönborn. Host Gravin Benedicta von Schönborn-Wiesentheid zal gasten verwelkomen in het paleis en ze door de prachtige hal naar hun grand suite leiden. De suite heeft een keizerlijke make-over gekregen in luxueuze stijl. De kamer bevindt zich in de westelijke vleugel van het paleis – normaal gesproken gereserveerd voor de familie Schönborn. Ook krijgen gasten tijdens hun verblijf een speciale rondleiding, waarbij ze delen van het gebouw te zien krijgen die normaliter gesloten zijn voor het publiek. Denk aan de sierlijke ‘Schelpenkamer’, waar je kunt genieten van een op Sisi geïnspireerd diner en ontbijt.

Klinkt prinsheerlijk overnachten en als royalty behandeld worden jou als muziek in de oren? Omcirkel 2 november dan in je agenda: vanaf 18:00 uur is het mogelijk om het exclusieve verblijf te boeken voor 185 euro per nacht. Althans, met een beetje geluk: er zijn maar twee boekingen beschikbaar, op 19 juni en op 20 juni 2023. De boekingen lopen via een aanvraag.