6-nieuwe-kerstfilms-op-netflix-en-andere-streamingdiensten-die-je-wil-zien-277751
©Netflix

Wie geen genoeg krijgt van kerstfilms, heeft extra veel geluk dit jaar: er is een recordaantal kerstfilms op Netflix te bewonderen, en ook op andere streamingdiensten zijn veel holiday appropriate producties te zien – de ene nog zoetsappiger dan de andere. Ook is er genoeg aanbod als je eens iets anders wil kijken dan eeuwige kerstfavorieten als Love Actually, The Holiday en A Christmas Carol. Dit zijn zes nieuwe kerstfilms van 2023 die op de kijklijst mogen van iedere liefhebber van alles wat over the top, corny en clichématig is.

Nieuwe kerstfilms van 2023

Eerlijk is eerlijk: normaal gesproken geven streamingdiensten veel meer nieuwe kerstfilms vrij. Dat het er dit jaar minder zijn, heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de Hollywood-staking die afgelopen zomer van start ging. Gelukkig zijn er alsnog genoeg nieuwe titels om je in de holiday mood te brengen. Bekijk hieronder de kerstfilms van 2023 op Netflix, Prime Video en Disney+.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Best. Christmas. Ever! | Netflix 

We beginnen met de eerste nieuwe kerstfilm die dit jaar op Netflix is verschenen. In Best. Christmas. Ever! wil hoofdrolspeler Charlotte (gespeeld door Heather Graham) bewijzen dat het leven van haar vriendin Jackie (Brandy Norwood) te mooi is om waar te zijn. Hoe ze dat gaat doen? Door bij haar huis aan te kloppen en zich – samen met het hele gezin – te melden voor de feestdagen. Dat zorgt uiteraard voor problemen… die gelukkig wel een happy end krijgen (want zo werkt het nu eenmaal in een kerstfilm).

Family Switch | Netflix

Freaky Friday, but make it Christmas? In Family Switch wisselen twee ouders na een zeldzame, kosmische gebeurtenis vlak voor de feestdagen van lichaam met hun tienerkinderen. Natuurlijk breekt er chaos uit in het gezin, want hoe moeten ze zich gedragen tegenover de buitenwereld – en tegenover elkaar? Een heerlijk slechte film die je regelmatig laat cringen, maar ook huilen van het lachen. Met onder anderen Jennifer Garner en Ed Helms in de hoofdrollen.

Candy Cane Lane | Prime Video 

Als Eddie Murphy de ster van de film is, weet je dat-ie op z’n minst komisch moet zijn – ook al is het een kerstfilm. De acteur kruipt in Candy Cane Lane, te zien op Prime Video, in de huid van een man die een kerstdecoratiewedstrijd wil winnen. Daarvoor moet hij een pact sluiten met een elf (ja, die kant gaan we op). Het is alleen nog maar de vraag of die elf – en dan vooral zijn toverkrachten – te vertrouwen zijn.

The Shepherd | Disney+ 

Naast bekende kerstfilms als A Christmas Carol en The Nightmare Before Christmas komt Disney+ in 2023 ook met een nieuwe film in feestdagen-thema. In The Shepherd volgen we een jonge piloot van de Royal Air Force die op kerstavond over de Noordzee naar huis vliegt. Nadat zijn radio en elektriciteit uitvallen omdat hij te weinig brandstof heeft, strandt hij op een onbekende plaats. Een mysterieuze barmhartige Samaritaan (gespeeld door John Travolta) schiet hem te hulp.

Christmas As Usual | Netflix 

Christmas As Usual, of Så var det jul igjen, is een Noorse kerstfilm die dit jaar op Netflix te zien is. Het verhaal gaat over Thea, die haar geliefde Jashan mee naar huis neemt voor de feestdagen om hun verloving te vieren. Wat volgt is een heuse cultuurclash, aangezien Jashans Indiase roots en de Noorse tradities van Thea’s familie niet helemaal samengaan.

Your Christmas or Mine 2 | Prime Video 

Vorig jaar verscheen het eerste deel van Your Christmas or Mine op Prime Video. Dat was een succes, dus natuurlijk is er een vervolg gemaakt. In het eerste deel zagen we hoe een jong stel (gespeeld door Cora Kirk en Sex Education-ster Asa Butterfield) door een ongelukkige samenloop van omstandigheden de feestdagen bij elkaars schoonouders vieren, maar dan zonder elkaar. In het vervolg zijn ze echter wél samen voor de feestdagen, inclusief hun families. Zo gaan ze allemaal op skivakantie, met hilarische en ongemakkelijke momenten tot gevolg.