kijktips-voor-halloween-10-horrorfilms-om-te-streamen-in-het-donker-227842
©ANP

Halloween komt eraan: dé tijd om onder een deken te kruipen en je te wagen aan een horrorfilm. Heb je zin in een gruwelijke horror of juist in een ouderwetse slasher met Michael Myers? Wij luiden het trick-or-treat-seizoen in met de beste horrorfilms die je op 31 oktober kunt streamen. Dit zijn onze kijktips voor Halloween.

Kijktips Halloween

Met een heleboel nieuwe originals en all-time favoriete klassiekers zorgen streamingdiensten Amazon Prime, Netflix en Disney+ voor meer dan genoeg content deze herfst.

Amazon Prime

Halloween

De cult-klassieker Halloween kan niet ontbreken in deze lijst. Sinds 13 oktober draait de allerlaatste film uit de reeks, Halloween Ends, in de bioscoop, maar bij Amazon Prime is de allereerste, Halloween, uit 1978 te zien. Op een koude Halloweenavond keert Michael Myers terug naar zijn geboortedorp Haddonfield. Hij is ontsnapt uit een inrichting en is uit op wraak.

I Know What You Did Last Summer

Een good old slasherfilm uit de nineties: I Know What You Did Last Summer, met in de hoofdrollen Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar en Ryan Phillippe. Een groep jongeren stapt na een avond feesten dronken in de auto. De vrienden rijden vervolgens een man dood en besluiten het lichaam te verbergen en erover te zwijgen. Totdat een jaar later een van hen een brief ontvangt met daarin de tekst: “I know what you did last summer”.

Split

Een horrorfilm met een bovennatuurlijk tintje: de film Split. Een man met een meervoudig persoonlijkheidssyndroom (lees: 23 verschillende persoonlijkheden) ontvoert drie vrouwen om te offeren aan zijn 24e alter ego dat zich snel zal aandienen: Het Beest. Het wordt een doodeng kat-en-muisspel tussen de vrouwen en de vele gedaanten van hun ontvoerder.

Scream

Zonder de tienerslasherfilm Scream is de lijst niet compleet. Do you like scary movies? Denk goed na over het antwoord, want Drew Barrymore’s personage Casey Becker kan je vertellen: eng is het zeker.

Netflix

Malevolent

Florence Pugh schittert samen met Ben Lloyd-Hughes in de film Malevolent. De twee spelen broer en zus die paranormale ontmoetingen faken voor geld. Na het aanvaarden van een opdracht in een landhuis, realiseert het duo zich dat ze te maken hebben met echte paranormale activiteiten. Het moedigt ons na het kijken van de film in ieder geval aan om ’s nachts de zolder te controleren – gewoon, voor het geval dat.

The Invisible Man

In The Invisible Man speelt actrice Elisabeth Moss – bekend van The Handmaid’s Tale – een slachtoffer van huiselijk geweld. Wanneer haar vriend zich van het leven berooft, lijkt Cecilia Kass eindelijk vrij te zijn. Tóch blijft ze het gevoel houden dat haar overleden vriend nog steeds aanwezig is. Maar is dat ook echt zo?

The Curse of Chucky

De wereldberoemde bloeddorstige pop – die in 1988 zijn debuut maakte in de film Child’s Play – bezorgt velen nog dagelijks nachtmerries. The Curse of Chucky is het zesde deel uit de reeks horrorfilms. In de film rouwt Nica om haar overleden moeder. Op een dag ontvangt ze een mysterieus pakket met daarin een roodharige pop. Vanaf dat moment gaat alles mis.

Happy Death Day 2U

Nadat de studente Tree Gelbman talloze keren haar sterfdag overleeft (je moet de film kijken om dit te snappen), zit ze tóch weer gevangen in een tijdlus. Deze keer zijn haar vrienden het slachtoffer. In dit tweede deel wordt onthuld hoe Tree eerder in de timeloop terechtkwam, en komt ze voor een aantal lastige persoonlijke keuzes te staan. De nachtmerrie gaat door in Happy Death Day 2U.

The Purge: Election Year

The Purge: Election Year is een gruwelijk hoofdstuk over de jaarlijkse ‘Purge’. Als presidentskandidate Charlie Roan lobbyt om de ​​traditie van één gewelddadige nacht per jaar te beëindigen, wordt ze het doelwit. Roan moet dekking zoeken in het extra zwaarbewaakte huis van de senator. Zal ze de nacht overleven?

Disney+

Hocus Pocus 2

Sarah Jessica Parker, Bette Midler en Kathy Najimy schitteren in Hocus Pocus 2, het vervolg op de cultfilm uit 1993. Het is 29 jaar geleden dat iemand de zogenoemde Black Flame Candle aanstak en de 17e-eeuwse Sanderson-zusjes liet herrijzen. De drie heksen zijn uit op wraak, en willen opnieuw ravage aanrichten in Salem.

Underwater

Als laatste tippen we de monsterhorror Underwater, met actrice Kristen Stewart in de hoofdrol. Nadat een mysterieuze aardbeving hun onderwaterstation vernietigt, moeten zes onderzoekers alles op alles zetten om te overleven. De crew krijgt onder water namelijk te maken met vreemde wezens.