kijktips-voor-halloween-10-horrorfilms-om-te-streamen-in-het-donker-227842
©ANP

Halloween komt eraan: dé tijd om onder een deken te kruipen en je te wagen aan een horrorfilm. Heb je zin in een gruwelijke horror of juist in een ouderwetse slasher met Michael Myers? Wij luiden het trick-or-treat-seizoen in met de beste horrorfilms die je op 31 oktober kunt streamen. Dit zijn onze kijktips voor Halloween.

Kijktips Halloween

Met een heleboel nieuwe originals en all-time favoriete klassiekers zorgen streamingdiensten Amazon Prime, Netflix en Disney+ voor meer dan genoeg content deze herfst.

Amazon Prime

Halloween

De cult-klassieker Halloween kan niet ontbreken in deze lijst. Bij Amazon Prime is de allereerste, Halloween, uit 1978 te zien. Op een koude Halloweenavond keert Michael Myers terug naar zijn geboortedorp Haddonfield. Hij is ontsnapt uit een inrichting en uit op wraak.

I Know What You Did Last Summer

Een good old slasherfilm uit de nineties: I Know What You Did Last Summer, met in de hoofdrollen Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar en Ryan Phillippe. Een groep jongeren stapt na een avond feesten dronken in de auto. De vrienden rijden vervolgens een man dood en besluiten het lichaam te verbergen en erover te zwijgen. Totdat een jaar later een van hen een brief ontvangt met daarin de tekst: ‘I know what you did last summer’.

Scream

Zonder de tienerslasherfilm Scream is de lijst niet compleet. Do you like scary movies? Denk goed na over het antwoord, want Drew Barrymore’s personage Casey Becker kan je vertellen: eng is het zeker.

Netflix

Malevolent

Florence Pugh schittert samen met Ben Lloyd-Hughes in de film Malevolent. De twee spelen broer en zus die paranormale ontmoetingen faken voor geld. Na het aanvaarden van een opdracht in een landhuis, realiseert het duo zich dat ze te maken hebben met echte paranormale activiteiten. Het moedigt ons na het kijken van de film in ieder geval aan om ’s nachts de zolder te controleren – gewoon, voor het geval dat.

The Cult of Chucky

De wereldberoemde bloeddorstige pop – die in 1988 zijn debuut maakte in de film Child’s Play – bezorgt velen nog dagelijks nachtmerries. The Cult of Chucky is het zevende deel uit de reeks horrorfilms. In de film begint Nina Pierce – die in een inrichting zit – te twijfelen aan het bestaan van de moordende pop. Haar psychiater introduceert een nieuw therapeutisch instrument: de Good Guy doll. Vanaf dat moment gaat alles mis.

Jigsaw

Jigsaw is terug! De film is het achtste deel uit de Saw-filmreeks. Wanneer er door de hele stad lichamen opduiken, wijzen alle sporen naar de overleden seriemoordenaar John Kramer. Of is dit het werk van een copycat? Rechercheurs Halloran en Hunt onderzoeken de zaak en komen uiteindelijk tot een schokkende conclusie.

The Purge: Election Year

The Purge: Election Year is een gruwelijk hoofdstuk over de jaarlijkse ‘Purge’. Als presidentskandidate Charlie Roan lobbyt om de ​​traditie van één gewelddadige nacht per jaar te beëindigen, wordt ze het doelwit. Roan moet dekking zoeken in het extra zwaarbewaakte huis van de senator. Zal ze de nacht overleven?

Disney+

Hocus Pocus 2

Sarah Jessica Parker, Bette Midler en Kathy Najimy schitteren in Hocus Pocus 2, het vervolg op de cultfilm uit 1993. Het is 29 jaar geleden dat iemand de zogenoemde Black Flame Candle aanstak en de 17e-eeuwse Sanderson-zusjes liet herrijzen. De drie heksen zijn uit op wraak, en willen opnieuw ravage aanrichten in Salem.

The Boogeyman

Een angstaanjagende en zenuwslopende enge film van Stephen King: The Boogeyman, de film die iedereen in de bioscoop aan het schreeuwen kreeg. Het verhaal gaat over een familie die geteisterd wordt door een entiteit dat zich voedt met het lijden van zijn slachtoffers. Kan het gezin deze demon te slim af zijn?

Underwater

Als laatste tippen we de monsterhorror Underwater, met actrice Kristen Stewart in de hoofdrol. Nadat een mysterieuze aardbeving hun onderwaterstation vernietigt, moeten zes onderzoekers alles op alles zetten om te overleven. De crew krijgt onder water namelijk te maken met vreemde wezens.