de-roze-haarband-die-koningin-maxima-in-zweden-droeg-is-van-dit-betaalbare-merk-227808
©Photo Adam Ihse via ANP

Koningin Máxima en koning Willem-Alexander brachten deze maand een staatsbezoek aan Zweden. Hier wist de koningin dag na dag te verrassen met haar looks. Het opvallendste accessoire dat Máxima droeg tijdens de reis, was misschien wel haar roze diadeem.

Reisgarderobe van koningin Máxima

Koningin Máxima ging op reis en nam mee: een garderobe vol prachtige kledingstukken. Voor de ene gelegenheid verscheen ze in haar iconische jurk van Iris van Herpen, die ze eerder tijdens haar 50ste verjaardag droeg. De andere dag droeg ze een poederroze babydoll-chique outfit. Ook greep ze regelmatig terug naar kledingstukken van haar favoriete ontwerpers Jan Taminiau en Natan. (Eén jurk van laatstgenoemde ontwerper droeg ze hier voor de zesde keer.)

Maar er is één look die wel heel veel aandacht trok: op de laatste dag droeg de koningin een pak tijdens een bezoek aan het Volvo Trucks Experience Center. Niet alleen is dit een outfit die we niet eerder bij haar hebben gezien, ook blijkt het een betaalbare look. Het paarse pak kocht de koningin namelijk bij Zara. Máxima lijkt fan te zijn van de Spaanse modeketen, want ze wordt ook regelmatig in een geel pak van Zara gespot.

Máxima’s roze diadeem

Máxima combineerde haar paarse pak met de Georgia-tas van Nederlands it-merk Wandler, maar het opvallendste accessoire was haar nieuwe hoofddeksel. De royal droeg een brede diadeem van fuchsia roze stof, die aan de zijkanten versierd is met parelmoer kralen. De diadeem is van het accessoiremerk NamJosh, een sublabel van het Indiase kledingmerk Namrata Joshipura. Deze lijn creëert tulbanden, hoofdbanden, haarelastiekjes, en maakt gebruik van een mix van ambachtelijke borduurtechnieken en zorgvuldig geselecteerde verfraaiingen.

Hier zal wel een flink prijskaartje aan hangen, zou je denken, maar dat valt reuze mee: de haarbanden van dit merk gaan voor 40 à 50 euro over de toonbank. De exacte roze diadeem die Máxima draagt, is de Royal Laxmi Headband. Deze haarband werd in samenwerking met de Amerikaanse retailer Anthropologie uitgebracht in de kleuren roze en donkergroen. Wil je je ook wagen aan een kleurrijk, modern hoofddeksel? Scrol dan door, of neem een kijkje in de webshop van NamJosh, waar nog veel meer verschillende kleuren en designs worden verkocht.

GOTHENBURG - Koningin Maxima bij een bezoek aan Lindholmen Science Park in Gothenburg op de laatste dag van het driedaags staatsbezoek aan Zweden.
©ANP/Hollandse Hoogte/MMP Mischa Schoemaker