koningin-maxima-gaat-voor-babydoll-chic-bij-aftrap-zweeds-staatsbezoek-226914
©ANP/Robin Utrecht

Máxima houdt wel van een modestatement, denk aan Valentino-rood, een geel ton-sur-ton pak van Zara of de ijsgrijze robe manteau tot de grond van Benchellal die de koningin droeg op Prinsjesdag. Ook voor het staatsbezoek – dat in het teken staat van duurzaamheid, innovatie en een groener en economisch sterker Europa – aan Zweden pakt ze uit. Máxima gaat voor de babydoll-chic look. Alle ogen waren gericht op haar poederroze outfit met pofmouwen.

Koningin Máxima gaat voor babydoll-chic

De koningin draagt voor de gelegenheid een robe manteau met pofmouwen van een van haar favoriete modehuizen Natan. Ook de bijpassende hoed is van het Belgische label. Dat Máxima geheel on-trend is bewees ze al eerder door de Barbiecore-trend te omarmen in een high fashion-capejurk van – jawel – wederom Natan. Een jurk die we overigens eerder voorbij zagen komen tijdens haar bezoek aan Maastricht voor Koningsdag.

Máxima houdt van trends

Ook de Y2K-trend is de koningin niet geheel vreemd, logisch met drie jonge dochters. Tijdens een werkbezoek aan studenten in Delft verscheen ze in een oranje top van Natan en een blauwe linnen broek. In haar hand droeg Máxima een accessoire die verrassend te noemen is en past bij de Y2K-trend: een denim clutch.

©ANP/Robin Utrecht