koningin-maxima-omarmt-de-barbiecore-trend-in-een-high-fashion-capejurk-222230
©ANP

Koningin Máxima landde dinsdag in de Verenigde Staten voor een vierdaags werkbezoek aan Californië en Texas. Na het knisperend witte pak dat ze droeg bij haar aankomst, kiest de koningin voor haar eerste dag voor een verrassende look. Eentje die geheel on-trend is. Gehuld in een knalroze capejurk bezoekt koningin Máxima San Francisco en omarmt ze een van de grootste trends van het moment: Barbiecore.

Koningin Máxima in de VS

De koningin is aanwezig in de Verenigde Staten voor een solo-werkbezoek dat in het teken staat van economische betrekkingen. Tijdens de reis bezoekt ze San Francisco, Silicon Valley, Austin en Houston. Op haar eerste dag arriveert Máxima in San Francisco, waar ze samen met burgemeester London Breed ’the Castro’ bezoekt, een historische wijk die symbool staat voor de lokale LHBTI+-gemeenschap.

Later die dag woont Máxima een seminar bij getiteld Shared (Urban) Challenges. Thema’s als de gemeenschappelijke uitdagingen van Nederland en Californië op het terrein van gezondheid, mobiliteit en duurzaamheid stonden centraal.

Máxima omarmt Barbiecore

Voor het eerste gedeelte van de dag draagt Máxima een van de grootste trends van het moment waar bijna iedere beroemdheid in wordt gespot: de Barbiecore-trend. Barbie blijkt een van de grootste muzes te zijn voor dit seizoen en ook Máxima laat zich blijkbaar graag door de befaamde roze looks inspireren. De koningin verschijnt namelijk in een roze midi-jurk met cape van haar favoriete modehuis Natan.

Om haar look af te maken, kiest Máxima voor accessoires die haar outfit een high fashion-twist geven. Zo spotten we beige hakken van Gianvito Rossi, een Chanel-zonnebril en sieraden van het Parijse label Dinh Van. Nieuw is haar stijlvolle beige Hermès ‘Jige’ clutch. Het is niet de eerste keer dat Máxima de roze capejurk draagt. Eerder dit jaar zagen we de royal in dezelfde outfit tijdens haar bezoek aan Maastricht voor Koningsdag.

Het verrast ons niet dat Máxima kiest voor een trendy look. Zo wist de koningin onlangs een van de populairste Y2K-tassentrends eigen te maken. Ook bij haar op Barbiecore geïnspireerde look kiest Máxima voor een outfit in haar eigen stijl, waarmee ze op haar manier de trend omarmt.

Tweede high fashion-look

Voor de avondreceptie bij de San Francisco City Hall besluit Máxima haar Barbieroze outfit te verruilen voor een nieuwe look. We zien de koningin in een goudkleurige asymmetrische top van Claes Iversen met een beige pantalon. Daarbij combineert ze platformhakken van Gianvito Rossi en een goudkleurige clutch van Begüm Khan. Máxima droeg deze look eerder in 2019 tijdens het Holland Festival en de viering van haar 49ste verjaardag. Wie weet spotten we de koningin deze week in een nieuwe ‘core’. Misschien tenniscore?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)