koningin-maxima-straalt-in-knisperend-wit-power-suit-tijdens-bezoek-aan-vs-222040
©ANP

Niet alleen prinses Amalia gooit deze week hoge ogen met een kraakheldere look. Ook haar moeder weet een stralend stijlmoment af te leveren – aan de andere kant van de wereld, weliswaar. Koningin Máxima is momenteel in San Francisco voor haar meerdaagse werkbezoek aan Californië en Texas in de Verenigde Staten. Eenmaal aangekomen stapt Máxima het vliegtuig uit in een stijlvol wit pak, waarmee ze meteen de toon zet voor de komende dagen.

Koningin Máxima in wit pak

Eigenlijk zou niet Máxima, maar koning Willem-Alexander een bezoek brengen aan de Verenigde Staten. De koning is echter herstellende van een longontsteking en moet op doktersadvies thuisblijven, waardoor de koningin zijn plaats inneemt. Dat betekent dat we veel koninklijke modemomenten kunnen verwachten, aangezien Máxima ongetwijfeld een onberispelijke garderobe heeft ingepakt. Het eerste bewijs daarvan is haar airport look: een knisperend wit linnen pak van Massimo Dutti bestaande uit een lange blazer en wijd uitlopende pantalon.

De koningin weet haar power suit perfect af te stylen. Zo combineert Máxima haar pak met een zwarte top met asymmetrische halslijn, zwarte hakken met witte versiersels van Gianvito Rossi en een donkergrijze ‘Baby Olimpia’ tas van Bottega Veneta.

Koningin Máxima in wit pak bij aankomst in San Francisco
©ANP

Royal signature look

Máxima heeft het witte linnen pak van Massimo Dutti eerder gedragen, en wel tijdens de zomerfotosessie in 2020. Onze stijlvolle koningin is lang niet de enige royal die zich graag hult in een cripsy white broekpak. Zo zien we Meghan Markle regelmatig van top tot teen in het wit. Bijvoorbeeld tijdens de Invictus Games eerder dit jaar in Den Haag, toen Meghan in een wit pak van Valentino verscheen.

Ook hertogin Kate is fan en droeg afgelopen juni een wit pak tijdens de onthulling van het National Windrush Monument in Londen. Kate’s power suit, bestaande uit een single-breasted blazer en een bijpassende wijde broek met hoge taille, is afkomstig van Alexander McQueen – tevens een van haar favoriete modehuizen. Wat een wit pak betreft, kunnen we dus wel spreken van een royal signature look.