op-chic-koningin-maxima-kiest-voor-zwarte-cocktailjurk-tijdens-diner-met-deense-royals-214975
©ANP

Never a dull moment als je van koninklijke afkomst bent. Dat bewijzen koning Willem-Alexander en koningin Máxima weer. Kort na Máxima’s solo-bezoek aan Afrika en het gezinsuitje van de familie (voor Amalia haar eerste reis als Prinses van Oranje) naar Oslo om het verjaardagsweekend van prinses Ingrid bij te wonen, ontvangt het koningspaar deze week de Deense royals in Den Haag. Alle ogen zijn gericht op Máxima, die een chique verschijning maakt in een zwarte cocktailjurk.

Máxima in zwarte cocktailjurk 

De Deense kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken zijn voor een tweedaags bezoek in Den Haag. De twee werden ontvangen door ons koningspaar in de Grote Kerk voor een chic diner. Als we op de looks van de Europese royals af moeten gaan, lijkt de dresscode ‘donker’ te zijn.

Zo zien we onder andere de Deense Mary in een donkerblauwe versierde jurk van Temperley Londen die tot op haar enkels komt. Ze maakt de look echter af met een pop of colour: gele hakken van Roger Vivier.

Ook Máxima maakt haar entree in een donkere outfit, een zwarte cocktailjurk van Carolina Herrera. De little black dress is een off-shoulder model met een visnet- en streepmotief. De koningin draagt de jurk met een leren ceintuur om haar taille, tevens een ontwerp van Carolina Herrera. Om haar hals prijkt een imposante parelketting die uit maar liefst vijf strengen parels bestaat, inclusief een grote sluiting met een parel en een diamant. Chiquer wordt het niet.

Het koningspaar ontmoet de Deense royals voor een diner
©ANP