koningin-maxima-kiest-voor-zomerse-midi-rok-en-xxl-oorbellen-tijdens-bezoek-in-afrika-214227
©ANP

Koningin Máxima is in Afrika en daar is ze onze ideale zomerinspiratie. De koningin is sinds zondagavond tot vandaag in Ivoorkust en vanaf morgen tot en met donderdag in Senegal. Bekijk hier haar zomerse look in Ivoorkust, bestaande uit grote oorbellen, platte schoenen en een zomerse mid-lange rok in te gekke print.

Koningin Máxima in Ivoorkust

Onze koningin is een vrouw van haar woord. Afrika, zo zei de koningin in 2019 bij de viering van haar tienjarig jubileum bij de VN, verdient meer aandacht. Máxima heeft al diverse Afrikaanse landen bezocht en geholpen; ze maakt zich hard voor inclusieve financiering en ontwikkeling. Met name kleinere Afrikaanse landen zoals Ivoorkust hebben op dit moment prioriteit. Máxima is niet de enige die weet dat het continent niet vergeten mag worden, dat weet ook Rihanna, die Fenty Beauty in 8 Afrikaanse landen lanceerde.

Aandacht voor ‘kleinere spelers’ 

De koningin van ons land heeft er eerder voor gezorgd dat er in India, Pakistan en Indonesië in één klap miljoenen mensen toegang hadden tot financiële diensten als verzekeringen, bankrekeningen en mobiel betalen. Het is tijd dat ook ‘kleinere spelers’ als Ivoorkust, Togo, Ghana en Senegal vooruit worden geholpen, vindt Máxima. En dat doet ze zoals je in de onderstaande foto ziet met liefde.

Zien: koningin Máxima straalt in Ivoorkust

Koningin Máxima is tijdens haar werkbezoek aan Ivoorkust de ideale zomerinspiratie. Ze sprak in het Frans onder andere met 25 vrouwen uit de buitenwijk Abobo die via CARE  hulp krijgen met hun financiën. Máxima draagt haar haar los, grote oorbellen, platte schoenen en een zomerse mid-lange rok in een te gekke print. Wij houden ervan.