maxima-viert-bevrijdingsdag-in-een-kleurrijke-verenjurk-die-ons-heel-bekend-voorkomt-211276
©ANP

Dat koningin Máxima een groot fan van kleur is, heeft ze keer op keer bewezen. Zo zien we de koningin onlangs nog in een chique rode ton-sur-ton look en draagt ze op Koningsdag een jurk in dé tint van het moment: hot pink. Ook tijdens het bevrijdingsdagconcert op de Amstel haalt Máxima een kleurrijke outfit uit de kast, een feestelijke verenjurk om precies te zijn. Een zeer passende keuze voor de dag waarop we onze vrijheid vieren.

Máxima draagt verenjurk op Bevrijdingsdag

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima maken traditiegetrouw hun opwachting bij het Concert op de Amstel, dat elk jaar op 5 mei plaatsvindt als feestelijke afsluiting van Bevrijdingsdag. Iedere keer kijken we reikhalzend uit naar wat Máxima uit de kast haalt voor de speciale gelegenheid. Hoewel het altijd een verrassing is, weten we zeker dat het stijlvol gaat zijn. Zo blijkt ook deze 5 mei, als Máxima in een kleurrijke verenjurk ten tonele komt.

De donkerblauwe midi-jurk met een blauw-oranje-roze bloemenprint is een ontwerp van Natan, het Belgische modehuis dat al jarenlang Máxima’s go-to luxelabel is. De zijden jurk heeft lange mouwen, met aan de uiteinden een explosie van oudroze veren.

Willem-Alexander en Máxima wonen het bevrijdingsdagconcert bij
©ANP

Wat betreft haar juwelen kiest de koningin voor haar diamanten oorhangers van Kafkas met een grote citrien (een citroengele transparante edelsteen) als hanger. Ook Máxima’s armband is ingelegd met citroenkwarts. Onze stijlvolle koningin combineert haar Natan-verenjurk met bruine suède hakken en een bijpassende bruine suède clutch. Dat resulteert in een look die wederom door een ringetje te halen is.

Modefavoriet van de koningin

Mocht Máxima’s verenjurk je bekend voorkomen, dan kan dat kloppen. De koningin recyclet haar koninklijke garderobe continu, en dat geldt ook voor deze creatie. Máxima heeft het ontwerp maar liefst vijf maal eerder gedragen, waaronder bij het Kerst Muziekgala 2017 in Rotterdam Ahoy. Toen wist ze de jurk elegant te combineren met een camelkleurige wollen mantel.

Máxima bij het Kerst Muziekgala 2017 in Rotterdam Ahoy
©ANP