koningin-maximas-rode-look-is-haar-meest-elegante-ton-sur-ton-outfit-tot-nu-toe-209692
©ANP

Wanneer we het over een elegante stijl hebben, is er geen andere persoon dan onze eigen koningin Máxima die in onze gedachten opduikt. En wat zag ze er prachtig uit als ze op woensdag 6 april het Muziekgebouw aan ’t IJ verlaat. Zo draagt ze een elegante ton-sur-ton outfit naar de voorstelling Ramayana, a dance-drama, onderdeel van het staatsbezoek van India aan Nederland. Modeliefhebbers worden gegarandeerd blij van Máxima’s rode look.

Koningin Máxima in rode look

Context in mode is belangrijk. De keuze voor de karmijnrode kleur is namelijk wat de outfit van onze koningin zo bijzonder maakt. Máxima draagt de rode look, bestaande uit een top en pantalon, als afsluiter van de tweede dag van het driedaagse staatsbezoek van India aan Nederland. In Nederland kennen we de kleur rood als de kleur van liefde, maar in India staat de kleur voor welvaart.

Heeft Máxima de kleur met voorbedachte rade gekozen om te laten zien dat de Nederlandse banden met India sterk zijn? Er is geen stijlvollere manier om 75 jaar diplomatieke betrekkingen met het Zuid-Aziatische land te vieren. Een echte queen move, als je het ons vraagt.

Koningin Maxima in rode ton-sur-ton outfit
©ANP / MISCHA SCHOEMAKER

Natan

Never change a winning team. En onze koningin weet dat ook. Het is daarom geen verrassing dat Máxima’s rode look afkomstig is van het Belgische Natan, een van haar favoriete modehuizen. Ook kiest Máxima graag voor een look in ton-sur-ton kleuren, waarbij één kledingstuk de eyecatcher is. In dit geval is dat haar zijden top met omslagdoek, die aan de achterkant van de top is bevestigd.

Máxima combineert de top met een pantalon met wijde pijpen en zwarte hakken. De koningin heeft deze look eerder gedragen, tijdens het bevrijdingsconcert van 2019. Anders deze keer is dat ze een fluwelen clutch draagt, fonkelende oorbellen mer robijnen en een set van drie armbanden met diamanten. Stunner.

Koningin Máxima staatsbezoek India
©ANP / MISCHA SCHOEMAKER