koningin-maxima-is-de-ultieme-lady-in-red-in-glamoureuze-valentino-cape-206348
©Sem van der Wal/ANP

Máxima heeft in de afgelopen jaren bewezen dat ze niet alleen de koningin van Nederland is, maar ook van de kleur rood. Dan hebben we het niet over een klein detail, zoals een accessoire of felrode lippen, maar over een full rode look. Ook tijdens de ontvangst van de Olympische sporters op Paleis Noordeinde gaat Máxima voor een outfit in de gedurfde kleur, inclusief glamoureuze Valentino-cape.

Koningin Máxima in rode Valentino-cape

Nu de Olympische Spelen voorbij zijn, is team Oranje weer terug in Nederland. De sporters mogen direct op bezoek bij het koningspaar op Paleis Noordeinde. Voor de gelegenheid kiest koningin Máxima voor een compleet rode look, bestaande uit een wrap dress van Natan en een prachtige wijnrode cape van Valentino. Zowel het Belgische modehuis Natan en het Italiaanse Valentino behoren tot Máxima’s ultieme modefavorieten. Op de trappen van het paleis poseerde ze met de andere twee koninginnen – van de sport, weliswaar: Irene Schouten en Irene Wüst.

Koningin Máxima en Irene Schouten poseren op de trappen van Paleis Noordeinde
©ANP

 

 

 

 

Máxima combineert de jurk en cape met matching suède hakken, een brede riem en fonkelende sieraden, waaronder diamanten oorstekers met kralen. Doordat ze voor een compleet rode look gaat, laat de koningin wederom zien dat ze bovenop de huidige trends zit. Zo behoort een kleurrijke (ton-sur-ton) look tot één van de grootste modetrends van het lente/zomer 2022-seizoen.

Bekende look

Zoals we van haar gewend zijn, is dit niet de eerste keer dat koningin Máxima haar Valentino-cape draagt. We zagen het kledingstuk eerder voorbijkomen. Namelijk tijdens prinses Amalia’s kennismaking met de Raad van State in december 2021. Toen trok Máxima ook al de rode Natan-jurk uit de kast, evenals dezelfde hakken. Want je weet wat ze zeggen: never change a winning team. Dat geldt niet alleen voor de Nederlandse sporters, maar ook voor succesvolle modecombinaties.