koningin-maxima-draagt-zwarte-cape-bij-memorial-service-prins-philip-209082
©John Rainford/ANP

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix waren in Londen om aanwezig te zijn bij de herdenkingsdienst voor de overleden Britse prins Philip. Voor de gelegenheid maakt Máxima haar entree in een antraciete jurk en zwarte cape bij de Westminster Abbey, terwijl Beatrix voor symbolisch donkergroen kiest.

Máxima in zwarte cape bij dankdienst prins Philip

De memorial service voor prins Philip, die op 9 april 2021 overleed, vindt bijna een jaar na zijn dood plaats. Royals van over de hele wereld reizen af naar het Verenigd Koninkrijk om de prins en man van koningin Elizabeth te eren. Zo ook het koningspaar Willem-Alexander en Máxima en onze voormalige koningin, prinses Beatrix. De Nederlandse royals zijn in het gezelschap van onder anderen prins William, Kate en hun kinderen.

Máxima verschijnt bij de herdenkingsdienst voor prins Philip in een antraciete midi-jurk met lange mouwen, waarover ze een lange zwarte cape draagt. Ze maakt haar look af met een hoed van Philip Treacy, zwarte leren handschoenen, lakleren hakken en glimmende juwelen.

Prinses Beatrix, koningin Máxima en koning Willem-Alexander bij de dankdienst voor prins Philip
©ANP
Prinses Beatrix, koningin Máxima en koning Willem-Alexander zijn aanwezig bij de dankdienst voor prins Philip in de Westminster Abbey, Londen.

 

De cape is een favoriet mode-item van de koningin. Zo zien we haar geregeld in een chic exemplaar, zoals de bordeauxrode Valentino-cape tijdens de ontvangst van de Nederlandse Olympische sporters op Paleis Noordeinde in februari. Ook droeg Máxima al eens dezelfde zwarte cape, namelijk tijdens Koningsdag 2021.

Beatrix in symbolisch donkergroen

Niet alle gasten zijn gekleed in traditioneel zwart. Ook komen er veel donkergroene looks voorbij, zoals die van prinses Beatrix. Daarmee brengt de prinses een subtiel eerbetoon aan de overleden prins. De kleur Edinburgh Green is namelijk de officiële kleurstelling van de overleden prins, die de titel hertog van Edinburgh droeg. De symbolische keuze is een passende manier om de overleden echtgenoot van Elizabeth te gedenken. Naast Beatrix zijn ook prinses Anne, Camilla en de Queen zelf gekleed in de kleur.