tijd-voor-een-straptease-zo-draag-je-de-strappy-zomertrend-van-dit-jaar-209013

 Je kunt er niet omheen: sexy is back deze zomer. Dat bewijzen de micro-rokken, de full torso flash en de doorschijnende ontwerpen die we op de lente/zomer 2022-catwalks zagen. Opvallend is dat ontwerpers een nieuwe definitie aan ‘sexy’ geven. Anno 2022 betekent dat subtieler en eleganter; meer 90s rode loper dan Christina Aguilera’s Dirrty. Daarbij zijn straps populair: dunne bandjes over de schouders, het decolleté of middenrif. Een heuse straptease.

Straptease

Mesh, bondage en lingerie-invloeden; de ontwerpen van de Albanese ontwerper Nensi Dojaka zijn het toppunt van delicaat. Ook modemeesters als Stella McCartney en Givenchy gaan voor subtiel sexy met varianten op korsetten en sophisticated bustiers. Naast het duidelijke hot girl summer-gehalte, hebben de sexy ontwerpen van lente/zomer 2022 een ander ding gemeen. Ze bestaan namelijk uit een heleboel straps, een van de grootste trends van dit seizoen.

Of je nu gaat voor het subtiele midriff flossing met ’touwtjes’ om de taille (vorig jaar al een grote zomertrend) of kiest voor een bralette met een wirwar aan straps, het kan deze zomer allemaal. Draag de trend solo als partyjurk of zwak de sexiness iets af door te mixen met een baggy jeans, oversized blazer of leren jack.

Bekijk hieronder onze favoriete strappy catwalklooks, van Nensi Dojaka tot David Koma, en doe alvast inspiratie op voor als de temperaturen stijgen.

Nensi Dojaka lente/zomer 2022
©Daniele Oberrauch
1/7
Native Share
Nensi Dojaka
David Koma lente/zomer 2022
©David Koma
2/7
Native Share
David Koma
Givenchy lente/zomer 2022
©GoRunway.com
3/7
Native Share
Givenchy
Christian Siriano lente/zomer 2022
©GoRunway.com
4/7
Native Share
Christian Siriano
Maryam Nassir Zadeh lente/zomer 2022
©Madison Voelkel
5/7
Native Share
Maryam Nassir Zadeh
Stella McCartney lente/zomer 2022
©GoRunway.com
6/7
Native Share
Stella McCartney
Nensi Dojaka lente/zomer 2022
©Daniele Oberrauch
7/7
Native Share
Nensi Dojaka

Lees meer over de trends van dit seizoen in de nieuwe Vogue Nederland. Het aprilnummer ligt nu in de winkels en is hier online te bestellen.