the-nude-issue-ontdek-vogues-nieuwe-aprilnummer-met-parker-van-noord-en-felice-noordhoff-op-de-cover-207746
©Casper van der Linden, Vogue Nederland, april 2022

Time flies when you’re having fun. Dat gezegde blijkt wederom te kloppen, want de tweede Vogue Nederland is alweer hier. Waar het eerste issue in het teken stond van vreugde en verbinding, geven we ons in dit aprilnummer helemaal bloot. Letterlijk. Enter The Nude Issue, “een ode aan allerlei lichamen, vol persoonlijke verhalen over innerlijke reizen en groei. En volledig naakt. Omdat we dat onbezorgd willen kunnen zijn”, aldus Vogue’s editor-in-chief Yeliz.

Vogue april 2022 met Parker & Felice

Precies op zo’n geheel onbezorgde manier schitteren Nederlandse talenten – en goede vrienden – Parker van Noord en Felice Noordhoff op de cover van Vogue’s aprilnummer.

Parker & Felice voor Vogue Nederland
©CASPER VAN DER LINDEN, VOGUE NEDERLAND, APRIL 2022

Naast de cover – waarop de twee het iconische The Blue Lagoon-duo Brooke Shields en Christopher Atkins chanellen – zijn Parker en Felice te zien in een 40 pagina’s tellende modeserie. In knisperend witte basics, zachte breisels en delicaat kant zijn ze de belichaming van young, pure and free. Daarmee zijn de twee het toonbeeld van hoe het aankomende seizoen eruit hoort te zien: samen buiten rondrennen in de zon, gekleed in het minimale.

De naakte waarheid

Dat sluit naadloos aan bij de modefilosofie van aankomende lente en zomer: we gaan voor kort, strak, doorschijnend en ronduit bloot. In Vogue’s aprilnummer onderzoekt journalist Kalinka Hählen of we daar al aan toe zijn als maatschappij, omdat het jammer genoeg nog altijd veel reacties teweegbrengt. Haar eerste conclusie geeft hoop, want ja, we zijn toch echt wijzer uit de strijd gekomen. Dankzij feministische golven en al die fantastische vrouwen.

En nu willen we meer. Een van die wensen? “Afrekenen met het idee dat sexy kleding, naakte lichamen en het claimen van de seksualiteit onlosmakelijk verbonden zijn aan sekszin, want dat heeft er niks mee te maken”, stelt Yeliz in haar editorial. “Ik had dan ook het gevoel dat ook ontwerpers via de collecties vrouwen lieten spreken. Dít lichaam, déze tepels, deze bíllen, van óns. En als wij die willen tonen, dan doen wij dat in volle glorie en vragen we daarmee niet om een mening. Híér met die seksualiteit.”

Gia Bab voor Vogue Nederland
©Wendelien Daan, Vogue Nederland, april 2022
Gia Bab in couture van Schiaparelli.

Met de billen bloot

Jezelf blootgeven nemen we niet alleen letterlijk in ons aprilnummer. Ook komen er persoonlijke verhalen over innerlijke reizen en groei aan bod, zoals die van Vivian Hoorn en het Nederlandse model Gia Bab. Waar Vivian open is over haar struggles met zelfliefde en daarbij met de billen bloot gaat, deelt Gia haar weg naar zelfacceptatie in haute couture van Ronald van der Kemp, Jean Paul Gaultier en Schiaparelli.

Daarnaast spreken we in dit nummer met een nieuwe lichting Hollandse helden: Kim van Kooten, Yootha Wong-Loi-Sing, Joshua Nolet en Zineb Fallouk – allen gekleed in slechts een witte Vogue-badjas. Nog zo’n Dutch hero die we het hemd van het lijf hebben gevraagd? Actrice en schrijver Joy Delima, die moeiteloos transformeert in vrouwen van wie je kunt en wilt leren – of het nu gaat over racisme, zelfacceptatie of seksualiteit.

Yootha Wong-Loi-Sing voor Vogue Nederland april 2022
©Philippe Vogelenzang, Vogue Nederland, april 2022
Yootha Wong-Loi-Sing is een van onze Hollandse helden – in Vogue-badjas.

Dit alles en nog veel meer vind je in de nieuwe Vogue Nederland. Het aprilnummer ligt vanaf 17 maart in de winkels en is hier online te bestellen.