zwanger-op-de-catwalk-10-baby-bumps-die-de-show-stalen-207182

Model Maggie Maurer zorgde afgelopen London Fashion Week voor een onvergetelijke zwangerschapsonthulling. De Schiaparelli-muze liep de herfst/winter 2022-show van Nensi Dojaka in een adembenemende doorschijnende paillettenjurk die de aandacht vestigde op haar groeiende baby bump. Maurer was niet de enige; meer zwangere modellen liepen in het verleden op de catwalk.

Zwangere modellen op de catwalk

Neem bijvoorbeeld een hoogzwangere Slick Woods, die een memorabele verschijning maakte in Rihanna’s Savage x Fenty-show in september 2018, gekleed in body-flossing lingerie en tepelplakkers. Kort daarna beviel het model van zoontje Saphir.

Ook Jourdan Dunn werd hoogzwanger gecast, en wel door Jean Paul Gaultier in zijn lente/zomer 2010-show. “Na het telefoontje dat Jean Paul Gaultier mij in zijn show wilde, was mijn eerste reactie: ‘Weet hij dan niet dat ik hoogzwanger ben?'”, vertelde het model aan de Britse Vogue in 2020. Zijn antwoord? Dat het een prachtig moment is dat gevierd moet worden. Speciaal voor Dunn maakte Gaultier een op maat gemaakt gewatteerd stuk voor haar baby bump, een knipoog naar zijn kenmerkende kegelvormige beha.

Bekijk hieronder de meest krachtige catwalkmomenten van zwangere modellen door de jaren heen.

Jourdan Dunn zwanger op de catwalk
©Getty Images
1/10
Native Share

Jourdan Dunn

Jean Paul Gaultier ontwierp een op maat gemaakte bump plate voor Jourdan Dunn, die in zijn lente/zomer 2010-show loopt terwijl ze acht maanden zwanger was.

Ashleigh Good zwanger op de catwalk
©Getty Images
2/10
Native Share

Ashleigh Good

Hand in hand met wijlen Karl Lagerfeld sloot een zwangere Ashleigh Good de herfst/winter 2014-coutureshow van Chanel. Dat deed ze in een witte A-lijn bruidsjurk met versieringen.

Maggie Maurer zwanger op de catwalk
©Acielle/Style Du Monde
3/10
Native Share

Maggie Maurer

Model Maggie Maurer maakte het nieuws dat ze in verwachting was bekend in een doorschijnende jurk met pailletten tijdens de herfst/winter 2022-show van Nensi Dojaka tijdens de London Fashion Week.

Slick Woods zwanger op de catwalk
©Getty Images
4/10
Native Share

Slick Woods

Slick Woods maakte furore tijdens Rihanna’s Savage x Fenty-show in 2018. Het model liep de catwalk op in body-flossing lingerie, en beviel kort daarna van haar kindje.

Ashley Graham zwanger op de catwalk
©Getty Images
5/10
Native Share

Ashley Graham

Supermodel Ashley Graham maakte indruk bij Tommy Hilfiger x Zendaya tijdens New York Fashion Week in 2019, terwijl ze zwanger was van haar eerste kind.

Lily Aldridge zwanger op de catwalk
©Getty Images
6/10
Native Share

Lily Aldridge

Lily Aldridge liep in een body-sculpting rode jurk tijdens de lente/zomer 2019-show van Brandon Maxwell. Ze was hier vijf maanden zwanger.

Coco Rocha zwanger op de catwalk
©Getty Images
7/10
Native Share

Coco Rocha

Een flamboyant geklede Coco Rocha sloot de lente/zomer 2021-show van Christian Siriano met haar baby bump vol in het zicht.

Alessandra Ambrosio zwanger op de catwalk
©Getty Images
8/10
Native Share

Alessandra Ambrosio

Het Braziliaanse model Alessandra Ambrosio wiegde haar groeiende baby bump in de Colcci-show tijdens Sao Paulo Fashion Week in 2012.

Gemma Ward zwanger op de catwalk
©Getty Images
9/10
Native Share

Gemma Ward

Model Gemma Ward liep hier in de lente/zomer 2016-show van David Jones, terwijl ze zwanger was. “Ik denk gewoon dat het een heel mooie manier is om deze periode te vieren”, zei ze over het moment.

Bianca Balti zwanger op de catwalk
©Getty Images
10/10
Native Share

Bianca Balti

Bianca Balti was acht maanden zwanger toen ze meeliep in de herfst/winter 2015-show van Dolce & Gabbana.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.co.uk