de-8-mooiste-beautylooks-van-koningin-maxima-229908

Koningin Máxima is niet alleen stijlvol op het gebied van mode – ook wanneer het aankomt op haar- en make-uplooks schittert ze. We zouden gemakkelijk 50 beautylooks kunnen uitlichten, maar onderstaande selectie zegt echter genoeg. Onze koningin ziet er namelijk altijd beeldig uit, al vanaf het moment dat ze in de early 2000s op onze radar verschijnt. Haar favoriete look? Een subtiele glans op de lippen, donkere eyeliner en pops of color op de ogenleden.

Koningin Máxima: haar mooiste beautylooks

Bekijk hieronder de beste beautylooks van koningin Máxima door de jaren heen.

©ANP
1/8
Native Share

November 2001

Ver voor volle wenkbrauwenHollywood brows” heette, wist onze koningin al van deze beautytrend. Máxima komt in november 2001 voor het eerst aan in de provincie Drenthe. Hier debuteert ze haar stralende, natuurlijke beautylook. Haar wenkbrauwen zijn subtiel in model gebracht, en ook de rest van haar gezicht straalt natural beauty uit. Tevens draagt Máxima het beste attribuut voor een natuurlijke beautylook: haar lach.

©ANP
2/8
Native Share

Januari 2002

Koningin Máxima kiest hier een duidelijke hoofdkleur om haar beautylook pit te geven: rood. De rode lippenstift bevat een subtiele shine. En als je goed naar haar ogen kijkt, zie je zelfs rood getinte oogschaduw met wat glans. De gelegenheid? Een huwelijkstraditie. Een maand voor de bruiloft van Maxima en Willem-Alexander slaan ze in Utrecht het eerste exemplaar van de koninklijke huwelijksmunt.

©ANP
3/8
Native Share

Januari 2006

Op januari 2006 laat Máxima zien dat ze wellicht (nog) niet de koningin is van Nederland, maar wel de koningin van de royal beautylook. De wenkbrauwen van de prinses zijn in vorm, en ook draagt ze weer een subtiele roze tinten op de wangen. Máxima een bad hair day? Dat bestaat niet. Het haar van Máxima zit perfect in de lak op januari 2006, en alle dagen daarna.

©ANP
4/8
Native Share

April 2009

Op de traditionele staatsiefoto in Paleis Noordeinde is Máxima te zien met een sprankelende lipgloss op de lippen en een nóg stralendere ooglook. Ze draagt een goud glimmende, bijna metallic oogschaduw op haar oogleden. De feestelijke look wordt afgemaakt met een zwarte mascara en eyeliner op zowel de boven als onderkant van haar ogen.

©ANP
5/8
Native Share

April 2012

Smokey eyes krijgen een nieuwe betekenis wanneer Máxima de kleur bruin in plaats van grijs boven haar oogleden gebruikt. Take note: de eyeliner op haar oogleden zijn wat verder naar buiten getrokken dan normaal, waardoor het lijkt alsof haar ogen groter zijn. Voor Koninginnedag 2012 kiest ze een natuurlijk uitziende, barely there gloss op de lippen.

©ANP
6/8
Native Share

Oktober 2017

Máxima’s prachtige lokken zijn voor een driedaags staatsbezoek aan Portugal golvend in model gebracht (een beetje à la Meghan Markle). Op haar wangen zien we een warme bronzer die helemaal bij de warmte van het land past. Ook draagt ze een roze blush, waar ze liefhebber van is. De combinatie van een blush en bronzer warmt niet alleen haar huid op, maar geeft ook vorm aan de appeltjes van haar wangen wanneer ze lacht.

©ANP
7/8
Native Share

Mei 2019

Het haar van koningin Máxima verdient wellicht een apart artikel. Vooral als je de bovenstaande haarstijl van de koningin van mei 2019 in Duitsland bekijkt weet je gewoon dat je, om de look te bereiken, een kapper nodig hebt die van goeden huize komt. Ook van de kleurrijke make-uplook worden we vrolijk. Koningin Máxima draagt een roze lippenstift (een matte dit keer), roze blush en een grijskleurige metallic oogschaduw op de oogleden.
©ANP
8/8
Native Share

April 2022

“Rode lippenstift is onmiddellijke glamour”, zei Charlotte Tilbury ooit. En gelijk heeft ze, want glamour is precies wat onze koningin op woensdag 6 april uitstraalt wanneer ze het Muziekgebouw aan ’t IJ verlaat na het staatsbezoek van India aan Nederland. Haar beautylook bestaat uit een rode matte lippenstift, een warme bronzer, peachy blush en een smokey eye met mascara. Ze maakte de look af met een elegante ton-sur-ton outfit.