koningsdag-2022-dit-zijn-de-stijlvolle-looks-van-koningin-maxima-en-de-prinsessen-210613

Ter ere van de 55ste verjaardag van koning Willem-Alexander reist de koninklijke familie op Koningsdag 2022 af naar Maastricht. Het is de eerste keer in drie jaar dat de feestdag weer zoals vanouds gevierd wordt. Dat is niet alleen te merken aan de sfeer, maar ook aan de uitbundige outfits van de Nederlandse royals. Zo bewijzen koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane dat de dopamine dressing-trend ook zijn weg heeft gevonden naar de koninklijke garderobes.

Dit dragen Máxima en de prinsessen op Koningsdag 2022

Laten we beginnen met onze ultieme modekoningin: Máxima. We weten dat de koningin de huidige trends op de voet volgt, wat ze keer op keer bewijst. Zo ook op Koningsdag 2022, als Máxima in dé kleur van het seizoen haar opwachting maakt. Ze draagt een hot pink zijden jurk van haar favoriete modehuis Natan. Die combineert de koningin met een crèmekleurige Valentino-cape, een poederroze hoed en nude hakken van Gianvito Rossi. Om haar arm schittert een collier van rozekwarts dat ooit van Willem-Alexanders grootmoeder, koningin Juliana, was.

Koningin Máxima op Koningsdag 2022
©ANP
1/3
Native Share

Naast Máxima stelen ook de prinsessen de show, die in hun stijlvolle looks schitteren als nooit tevoren. Kroonprinses Amalia kiest voor een gestreept linnen pak van Max Mara, dat niet compleet is zonder een pop of color. De kleur komt in de vorm van een heldergroene Jacquemus ‘Le Bambino’ tas, een van dé it-bags van het moment. Amalia’s tas matcht met de look van zus Alexia, die een groen pak en een groen-roze top draagt van modemerk Tara Jarmon. Het roze Natan-tasje van de prinses komt uit de kledingkast van haar moeder.

Tot slot de pas 15-jarige prinses Alexia, die met haar donkerblauwe look voor het nodige contrast zorgt. Ariane is gekleed in een navy ribgebreide jurk van Sandro en zwarte slingbacks met goudkleurige hak van LK Bennett. Ook de jonge prinses kiest voor kleur, al zij het in de vorm van een accessoire. Zo draagt Ariane een gele clutch van Sophie Habsburg.

Prinsessen Ariane, Amalia en Alexia op Koningsdag 2022
©ANP
2/3
Native Share

Het mag duidelijk zijn dat de prinsessen, naarmate ze ouder worden, hun moeder achterna gaan op het gebied van mode. Dat bewijzen hun stijlvolle looks op Koningsdag 2022 wel. Hieronder nog een foto van het koninklijke gezin – inclusief de jarige koning in een grijs pak om zijn vrouw en dochters te laten schitteren.

Koninklijke familie op Koningsdag 2022
©ANP
3/3
Native Share