prinses-amalia-start-studie-in-een-van-de-grootste-jeanstrends-van-dit-moment-221957
©ANP

Prinses Amalia begon maandag met haar studie Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam. Vlak voor haar eerste college arriveerde de 18-jarige royal bij het universiteitsgebouw, waar ze kort poseerde voor de aanwezige fotografen die het bijzondere moment wilden vastleggen. Onze ogen waren uiteraard gericht op Amalia’s look. De kroonprinses ging voor casual chic, waarbij ze een klassieke trenchcoat combineerde met een van de grootste jeanstrends van dit moment.

Prinses Amalia start studie in stijl

Tijdens het fotomoment zien we Amalia in een lange beige trenchcoat, waaronder ze een blouse met geometrische print draagt van het modelabel Circle of Trust. Om haar look af te maken, koos de kersverse student voor een paar duurzame witte Veja-sneakers met blauw logo en – als de kers op haar studentikoze outfit – een canvas tas die groot genoeg is om al haar studiebenodigdheden in mee te slepen.

Het hoogtepunt van Amalia’s look? Haar wijde witte jeans met rafelige pijpen, afkomstig van Zara. Juist doordat de prinses voor een wijd model kiest, bewijst ze bovenop de laatste trends te zitten (want news flash: de skinny jeans is dood).

Witte jeans

Afgelopen zomer hebben we veel trends voorbij zien komen, van heel veel Y2K (strass, slogan tees, korte denim rokken – wat niet?) tot platformschoenen die hun oorsprong vinden in de jaren 70. Ook op jeansgebied gebeurde er veel. Zo maakte de baggy jeans officieel zijn grote comeback en ging iedereen voor knisperend wit. De combinatie van die twee is vooral populair: beroemdheden en streetstylesterren werden regelmatig gespot in witte jeans met een wide leg, van flared varianten tot op cargo geïnspireerde denim.

Neem bijvoorbeeld Jennifer Lawrence, die onlangs nog in een frisse witte jeans verscheen. Ook Jennifer Lopez ging Amalia voor toen ze een wijde bruidswitte broek droeg tijdens haar tweede huwelijksreis met Ben Affleck in Milaan. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de talloze streetstylelooks met witte denim in de hoofdrol die de recente modeweken domineerden. Met andere woorden: de kroonprinses is in goed gezelschap wat haar stijlkeuzes betreft.

Prinses Amalia in witte jeans
©ANP