prinses-amalia-draagt-jurk-van-voormalig-prinses-diane-von-furstenberg-en-hij-is-nog-te-koop-214932

Prinses Amalia begint – net als haar moeder (mode)koningin Máxima – uit te groeien tot een waar stijlicoon: de Britse Vogue plaatste haar onlangs niet voor niets in het rijtje meest stijlvolle prinsessen ter wereld. Ze heeft klasse én natuurlijk de garderobe van haar moeder waar ze in kan rondneuzen. Dat Amalia gevoel voor mode heeft bewees de prinses afgelopen week in Noorwegen, waar ze ter ere van de achttiende verjaardag van de Noorse prinses Ingrid Alexandra verscheen in een capejurk van roze zijde. De designer is – hoe kan het ook anders – Natan, een van de favoriete modehuizen van Máxima.

Prinses Amalia in Noorwegen

Lang was onduidelijk waar de jurk vandaan kwam, omdat het koningshuis in principe niet de namen van de ontwerpers deelt. Veel fans dachten dat het ontwerp van Marchesa Notte was – daar lijkt de japon ook verdacht veel op – maar hij kwam dus bij het Belgische modehuis Natan vandaan. Verder droeg de prinses voor haar eerste officiële galadiner de huwelijksdiadeem van haar moeder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Amalia in jurk van Diane von Fürstenberg

Na afloop van het chique gala was er nog een ‘klein’ feestje. En dus verruilde de prinses de roze Natan voor een bloemig exemplaar van Diane von Fürstenberg, geboren als Diane Simone Michelle Halfin. De Belgisch-Amerikaans modeontwerpster die overigens zelf ook ooit de titel prinses droeg. Toen ze na haar scheiding van prins Egon von Fürstenberg trouwde met mediamagnaat Barry Diller, raakte ze de titel kwijt.

De zwarte chiffon jurk met gekleurde bloemen, die Amalia droeg op het Noorse feestje, is overigens nog te koop. Prijskaartje: 667 euro. Je vindt hem hier.