ha-ha-ha-harry-styles-en-gucci-werken-samen-aan-kleurrijke-collectie-214899

Een fashion match made in heaven: de samenwerking tussen Harry Styles en Gucci. De liefde tussen het Britse pop-icoon en het Italiaanse modehuis wordt binnenkort bezegeld met een kleurrijke capsulecollectie. Een verrassing die creatief directeur Alessandro Michele presenteerde aan een selecte groep mode-journalisten, inkopers en influencers tijdens Men’s Fashion Week in Milaan. De naam van de collectie? Ha Ha Ha, de initialen van Harry en Alessandro. Maar de letters staan ook voor de vele lachemoji’s die de vrienden al jaren naar elkaar sturen via WhatsApp.

Droomgarderobe

“Harry heeft een ongelooflijk goed gevoel voor mode. Hij combineert kleding op een originele manier ten opzichte van de geldende normen. Het idee voor een samenwerking ontstond tijdens één van onze vele telefoongesprekken. Ik stelde Harry voor samen een droomgarderobe te creëren. Uiteindelijk is het een collectie geworden die bestaat uit een mix van esthetiek, pop uit de jaren zeventig en bohemien”, vertelt Alessandro Michele.

Liefde voor mode

De samenwerking tussen Harry en Gucci komt niet compleet als een verrassing. De twee zijn al een jaar of zeven bevriend. Toen Harry in 2015 als lid van boyband One Direction zijn laatst tour deed, werd Alessandro de nieuwe creatief directeur van Gucci. Op aanraden van de stylist van het Britse idool, Harry Lambert, gaat de zanger voor een compleet nieuwe look als solo-artiest.

Dus verschijnt Harry al tijdens een van zijn laatste shows als boybandlid, in custom Gucci: een wit pak met daarop zwarte bloemen. Een look uit de eerste collectie van Alessandro voor Gucci. Het is het begin van een – waar wij vurig op hopen – lang modehuwelijk. Harry en Gucci blijken een match, want al snel volgen onder meer verschillende reclamecampagnes. Ook kleedt Gucci Harry van top tot teen tijdens zijn verschillende tours.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @gucci

Limited edition Gucci

In 2019 komt de (mode)liefde al tot uiting in het ontwerp van een limited edition T-shirt, naar aanleiding van de release van Harry’s nieuwste album Fine line. Op het uniseks shirt staat op de voor- en achterkant een rood hartje en de titel van zijn nieuwe plaat.

Harry Styles x Gucci

Nu – zo’n drie jaar later – is het tijd voor een heuse collectie samen. Eentje die Alessandro “een creatieve reis van twee personen en een samensmelting van een vriendschap” noemt. Gucci en Harry’s HA HA HA bevat een dosis romantiek en veel vrolijkheid. Wat voor items we kunnen verwachten? Uiteraard ontbreken de dopamine-pakken met prints niet. Verder bevat de collectie Britse duffelcoats, spijkerjacks, bowlingshirts en felrode en witte laarzen.

Lookbook

“Het was makkelijker voor hem om met mij te ontwerpen, dan voor mij om met hem te zingen. Deze collectie is kenmerkend door zijn eenvoud. Het is een daad van liefde, maar heeft waarde en is verfijnd”, aldus Alessandro. Harry Styles x Gucci wordt dit jaar oktober verwacht. Bekijk hieronder de eerste beelden.