de-beste-reacties-op-beyonces-vrolijke-nieuwe-housenummer-break-my-soul-214890
©Walt Disney Pictures/Kobal/Shutterstock/ANP

In 2013 bracht Beyoncé haar veelgeprezen, naar zichzelf genoemde plaat uit in een verrassingsdrop – en daarmee veranderde ze de game voorgoed. Bey was misschien niet de eerste artiest die haar nieuwste project onaangekondigd uitbracht, ze was wél veruit de bekendste. Sindsdien is het trucje overgenomen door artiesten als Frank Ocean, Taylor Swift en Drake, wiens nieuwste plaat Honestly, Nevermind vorige week nog als verrassing werd uitgebracht.

Beyoncé brengt nummer Break My Soul uit

Voor haar langverwachte zevende album, waarvan vorige week werd onthuld dat het Renaissance heet, draait Beyoncé de rollen weer helemaal om. Zo komt ze met een soort traditionele promotie-uitgave met meerdere hoofdstukken. Afgelopen donderdag verscheen ze op de cover van de Britse Vogue, gekleed in een prachtige jurk van Alaïa en met een gevederde hoofdtooi, op een paard, galopperend haar nieuwe tijd in.

In het coverinterview geeft hoofdredacteur Edward Enninful van de Britse Vogue een glimp van Beyoncé’s nieuwe muziek. “De combinatie van zwevende zang en felle beats brengt me in een fractie van een seconde terug naar de clubs van mijn jeugd”, schrijft hij. “Ik wil opstaan en beginnen met bewegen. Het is muziek waar ik tot in mijn diepste wezen van hou.” (En gisteren kwam het nieuws dat Beyoncé haar nieuwe track om middernacht ET – de vroege ochtenduren in Europa – zou uitbrengen en dat het de titel Break My Soul zou dragen.)

Vrolijke housemuziek

Eerder deze ochtend verscheen het nummer eindelijk op de streamingdiensten. Het resultaat? Alle geruchten kloppen. Zo werd gezegd dat Beyoncé de vrolijkheid van housemuziek zou omarmen, een genre dat in de jaren ’80 in Chicago werd gepionierd door queer zwarte en latino gemeenschappen, en dat sindsdien mainstream is geworden. (Een van de grootste en meest authentieke voorvechters van het genre tot op de dag van vandaag, Honey Dijon, is naar verluidt ook betrokken bij de nieuwe plaat).

Break My Soul is een denderende house-poptrack die doet denken aan Crystal Waters, CeCe Peniston en Robin S., met aanstekelijke achtergrondzang van de New Orleans-legende Big Freedia, die memorabel bijdroeg aan Formation uit 2016.

Reacties op Beyoncé’s Break My Soul

Twitter barst natuurlijk uit in vreugde bij de release van een nieuwe Beyoncé-track. Hier vind je de beste reacties op haar verrassingsrelease.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.