fans-hebben-gelijk-beyonce-komt-binnenkort-met-nieuw-album-renaissance-214599
©ANP

Als je het nieuws rondom Beyoncé een beetje volgt (of tot haar fanbase, ook wel de Beyhive, behoort), weet je dat er iets staat te gebeuren. Zo haalde de zangeres vorige week op mysterieuze wijze haar social media-feeds leeg, waarna ze fans met veel vragen achterliet. Er werd gesproken van een nieuw album, maar wat Bey precies van plan is, bleef onbekend. Tot nu. Na alle geruchten heeft Beyoncé aangekondigd dat haar zevende studioalbum Renaissance er inderdaad aan zit te komen.

Beyoncé dropt nieuw album

Zoals we van Beyoncé gewend zijn, blijft ze cryptisch over de komst van haar nieuwe album. (Weet je nog dat de zangeres en man Jay-Z hun gezamenlijke album Everything Is Love in 2018 uit het niets lanceerden?). Zo maakt ze het nieuws stilletjes bekend door haar bio’s op Twitter en Instagram aan te passen naar de tekst: ‘act i, RENAISSANCE, 7.29’. Daarmee hint Bey niet alleen op een nieuw album getiteld Renaissance, ook onthult ze meteen de releasedatum (29 juli) én lijkt het erop dat er meer delen van de plaat zullen verschijnen (‘act i’).

Daarnaast hebben grote muziekstreamers, zoals Spotify en Apple Music, het profiel van de artiest aangepast naar een nieuwe afbeelding waarop staat ‘Act i, Renaissance’. Tot nu toe is er nog niet veel inhoudelijke informatie over het album bekend, hoewel muziekplatforms wel al 16 ‘spots’ tonen voor nieuwe tracks. Maar laten we eerlijk zijn: meer informatie hebben we ook niet nodig om te weten dat er iets groots komen gaat.

Zevende studioalbum

Renaissance zal Beyoncé’s eerste album in zes jaar tijd zijn, nadat ze in 2016 Lemonade dropte. Daarna bracht ze nog wel het album Everything Is Love uit, dat ze samen met haar man Jay-Z maakte. Ook was ze te horen op The Lion King-soundtrack The Gift en zong ze het nummer Be Alive voor de film King Richard over de vader van tenniszussen Venus en Serena Williams (dat ze op epische wijze ten gehore bracht tijdens de Oscars van dit jaar).

“Met alle isolatie en onrechtvaardigheid van de afgelopen tijd, denk ik dat we allemaal klaar zijn om weer te ontsnappen, te reizen, lief te hebben en te lachen”, vertelde de artiest eerder in een interview met Harper’s Bazaar. “Ik voel een renaissance opkomen, en ik wil deel uitmaken van het voeden van die ontsnapping op welke manier dan ook. Ik ben anderhalf jaar in de studio geweest.”