zo-draag-je-een-witte-jeans-in-de-zomer-het-basisstuk-voor-warmer-weer-217077

Een witte jeans betekent meestal: zomer. Het mode-item is immers een statement piece dat moeiteloos bij elke zomerse (kantoor)outfit past. Maar hoe draag je ‘m? Veel mensen kiezen ervoor om een witte jeans te vermijden – zonde, ook al weten we dat daar goede redenen voor zijn (lees: vlekken). Draag witte jeans met de veronderstelde disclaimer dat vuil gewoon deel uitmaakt van het draagproces. Houd daarnaast deze stijltips in gedachten en er kan weinig misgaan.

De beste witte jeans voor 2022 is niet per se die van vroeger – news flash: de skinny jeans is dood. Hoewel een straight leg altijd goed zal passen, geven we dit seizoen de voorkeur aan vernieuwde silhouetten: broeken met een wide leg, flared jeans uit de jaren 70 en op cargo geïnspireerde witte denim komen weer helemaal terug. Laat deze beelden als inspiratie dienen.

Zo draag je een witte jeans in de zomer

Maximaal comfort

Wide leg-silhouetten zorgen voor maximaal comfort. Jil Sander koos voor deze esthetiek voor hun lente/zomer 2022-show. Combineer de wide leg-broek met zwarte schoenen (bijvoorbeeld laarzen of sandalen) voor een mooi kleurcontrast. Ook kun je ervoor kiezen om los te gaan met prints. Denk bijvoorbeeld aan een zomerse blouse, om de nadruk minder op je witte jeans te leggen.

©Jil Sander, Acielle Style du monde
1/3
Native Share

70’s flared jeans

De denimtrend die sinds 2019 elk seizoen blijft terugkomen, is de flared jeans uit de jaren zeventig. Draag ‘m met een zomerse oversized blouse zodat je ‘m zowel in je broek kunt stoppen als over je heupen heen kunt dragen.

©ANP, Acielle / Style du monde
2/3
Native Share

Cargo-geïnspireerde witte denim

Last but not least: cargo-geïnspireerde witte denim. Ga voor een vintage Y2K-look met denim cargo. Je combineert de broek gemakkelijk met een witte of juist felle tanktop of een vestje.

©Acielle / Style du monde
3/3
Native Share