5-noughties-films-ter-inspiratie-voor-jouw-ultieme-y2k-stijl-208269

Het eerste decennium in de 21e eeuw was een tijd van self-discovery, vooral als het op stijl aankwam. Denk Juicy T-shirts, Mean Girls minirokjes, crop tops en jeans met lage taille uit Bend It Like Beckham. Films uit die tijd ontketenden een heel nieuwe golf aan vrijgevochten mode.

Dankzij doorverkoopapps als Vestiaire Collective en Depop en it-girls als Bella Hadid en Hailey Bieber, is de millenniumstijl nu officieel terug. En waar kun je je beter door laten inspireren dan de originele films uit de jaren ’00 zelf?

Pak je notitieblok er maar bij; na het zien van deze 5 beste Noughties-films maak jij jouw Y2K-stijl helemaal af.

Crossroads, 2002

Britney in Crossroads

Deze Britney Spears film zit vol Y2K-looks die tot op de dag van vandaag on trend zijn. Van tube tops en bucket hats, tot graphic tees en echt goede jeans – elke wardrobe essential is te zien in Crossroads. ‘I’m not a girl, not yet a woman‘, zingt Britney op de soundtrack van de film. Hoe dan ook, stijlvol was ze zeker.

 

Legally Blonde, 2001

Legally Blonde

Roze liefhebbers, opgelet! De hoofdrolspeelster van Legally Blonde, Elle Woods, gespeeld door Reese Witherspoon, is zo smaakvol als maar kan. Niet alleen heeft ze een voorliefde voor een van top tot teen gecoördineerde look, waarbij ze zowel kleuren als texturen mixt, ze kleedt zich ook nog eens perfect voor elke gelegenheid. Maar laat je niet misleiden door het meisjesachtige stereotype: Woods staat voor vrouwelijke emancipatie, en daar zijn we fan van.

 

Bend It Like Beckham, 2002

Bend it Like Beckham

Geloof het of niet, maar Bend It Like Beckham zit vol mode-momenten. De hoofdrolspelers in de film, gespeeld door Parminder Nagra en Keira Knightley, zijn geen typische meisjesmeisjes, en dat maakt de kleding juist zo geweldig. Van voetbaltenues (Martine Rose-vibes) tot sexy uitgaanstops met low-rise jeans. Er is voor elk wat wils en daarom mag deze absoluut niet ontbreken in het lijstje 5 beste Noughties-films.

 

Mean Girls, 2004

Mean Girls

Tina Fey’s originele Mean Girls leerde ons de waarde van echte vriendschappen tijdens angstige tienerjaren. De moraal van het verhaal terzijde, de looks die de It-girls (The Plastics noemen ze zich) dragen zijn legendarisch. Op het hoogtepunt van Juicy Couture’s invloed, is er nauwelijks een moment dat de grafische T-shirts van het merk niet te zien zijn – FYI: Vestiaire Collective zit vol met stukken uit die tijd. Stijl het af met een frou-frou rokje en een paar microshades en je hoort er officieel bij.

 

The Devil Wears Prada, 2006

The Devil Wears Prada

De favoriet van elke modeliefhebber en onmisbaar in dit rijtje Noughties-films. The Devil Wears Prada is behoorlijk spot-on als het aankomt op ‘modewereld’ clichés (waarvan de meeste aan het verdwijnen zijn, hopen we). Andy’s (Anne Hathaway) transformatie van frumpy-rokjesmeisje tot bonafide stijlvolle vrouw is vandaag de dag nog net zo iconisch als toen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.