kate-middleton-hult-zich-van-top-tot-teen-in-hot-pink-de-trendkleur-van-dit-moment-208332
©Jane Barlow/ANP

Op dit moment zijn prins William en Kate Middleton bezig met hun royal tour door de Cariben. Dat doen de twee – en dan met name de hertogin – in stijl. Hoogtepunt van dag nummer drie? Kate’s fonkelende metallic avondjurk, in dé trendkleur van dit moment: hot pink.

Kate Middleton in ‘hot pink’

Prins William en Kate Middleton sluiten de derde dag van hun rondreis door het Caribisch gebied in Belize af met een receptie van de gouverneur-generaal van het land. Die vindt plaats bij de Maya-ruïnes van Cahal Pech, in de buurt van San Ignacio. Het is het eerste avondevenement van de twee tijdens hun royal tour, en het koppel pakt meteen flink uit voor de gelegenheid.

Voor haar eerste glamourlook draagt Kate Middleton een metallic hot pink avondjurk van het Britse label The Vampire’s Wife. De hertogin combineert het glinsterende ontwerp met een traditionele Maya-handtas met borduursels en fonkelende oorbellen.

Kate Middleton in een jurk van The Vanmpire's Wife
©Jane Barlow/ANP

Dit jaar staat volledig in het teken van dopamine dressing – de trend waarbij er kleur gedragen wordt om een positieve sfeer te creëren. Er is echter één kleur die er (letterlijk) uitspringt, en die is hotter dan hot. We hebben het over hot pink, de zoete, knalroze tint waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen.

Grote modehuizen en toonaangevende ontwerpers ook niet, aangezien de kleur veelvuldig terugkomt op de catwalk. Bijvoorbeeld bij Valentino, waar creative director Pierpaolo Piccioli zelfs een complete collectie wijdt aan de kleur.

Caribische tour

Om het platina jubileum van koningin Elizabeth te vieren (ze zit inmiddels 70 jaar op de troon), reizen prins William en Kate Middleton af naar het Caribische deel van het Gemenebest. Op de tweede dag van hun tour arriveerde het koninklijke koppel in Belize. Daar kregen ze een rondleiding op een cacaoboerderij, waar ze groots onthaald werden.

“Catherine en ik zijn diep geraakt door het warme welkom dat de Belizanen ons hebben gegeven”, vertelde William over hun aankomst in het land. Hij verwees ook nog kort naar kinderen George, Charlotte en Louis, die thuis in Londen zijn. “We hopen snel weer terug te keren en onze kinderen dit prachtige land te laten zien. Ze zijn best jaloers dat ze nu niet bij ons zijn!”