kate-middletons-kobaltblauwe-look-spreekt-boekdelen-207772
©Getty Images

De hertogin van Cambridge verschijnt in een koninklijk blauwe look als ze de Commonwealth Day-dienst in Westminster Abbey bijwoont. Voor de gelegenheid draagt de Britse royal een manteljurk van Catherine Walker, die ze combineert met een bijpassende hoed en navy hakken.

Hertogin van Cambridge

Kate draagt voor formele gelegenheden vaker ontwerpen van designer Catherine Walker. Zoals haar grijze manteljurk tijdens een recente trip naar Kopenhagen. Het is deze week de tweede keer dat de hertogin voor blauw kiest: tijdens een bezoek aan het Oekraïens cultureel centrum in Londen droeg ze een Alexander McQueen jumper in de kleuren van de Oekraïense vlag.

Kate en William

Drukke agenda

Door hun drukke koninklijke schema, zijn de hertog en hertogin afwezig tijdens de BAFTA’s ceremonie in de Royal Albert Hall. Prins William – die voorzitter is van BAFTA – verschijnt slechts in een videoboodschap.

Aan het eind van deze week begint het paar aan een 12-daagse tournee door het Caribisch gebied, waarbij ze Belize, Jamaica en de Bahama’s bezoeken ter ere van het platina jubileum (the Queen zit 70 jaar op de troon, red.) van Koningin Elizabeth II. We kunnen er van uitgaan dat Kate zich ook dan weer als een echte royal zal kleden.