jennifer-lawrence-toont-hoe-je-witte-jeans-uit-de-nineties-draagt-in-de-nazomer-221578
©Robert O'Neil / SplashNews.com / ANP

Witte jeans alleen geschikt voor hoogzomer? Think again. Ook in de nazomer, misschien júist dan, is zo’n frisse spijkerbroek een goed idee. Jennifer Lawrence toont alvast hoe je witte jeans uit de nineties draagt deze nazomer en herfst.

Jennifer Lawrence in witte jeans uit de nineties

Sowieso is de tijd voorbij dat men gruwelde van witte spijkerbroeken of, de horror, witte leggings. Waar deze items jarenlang het mikpunt van spot waren, worden ze nu juist weer veel gezien. Wel met de kanttekening dat het silhouet veranderd is. Om het te houden bij die witte spijkerbroek: hoewel het heersende model het afgelopen decennium de skinny was, zijn de jeans inmiddels wijder. Daarmee hinten ze naar de grungelook uit de nineties, toen wijde jeans de norm waren. Dat zien we ook bij Jennifer Lawrence.

De actrice werd deze week gespot op weg naar een diner met manlief Cooke Maroney in New York City. Ze ziet er moeiteloos chic uit in een verrassend simpele outfit. De eerdergenoemde wijde, witte spijkerbroek heeft een hoge taille en ruimvallende pijpen die lekker lang zijn en over de zwarte schoenen vallen.

Denim op denim en andere trends 

Op de denim draagt Jennifer Lawrence niet, zoals Bella Hadid deze week, nóg een item van spijkerstof. Het zogenoemde Canadian Tuxedo is wel een grote trend momenteel, maar Lawrence kiest lekker voor een simpel wit T-shirt. De altijd goed-klassieker is hooggesloten en een tikkeltje gecropt. Erbij wat kettingen en een groen tasje – klaar is de look.

Nog even speciale aandacht voor de zonnebril; de kers op de taart die deze look extra rocksterrensaus geeft. Het donkere frame met ovalen glazen is namelijk óók erg nineties – en een tikkeltje Y2K – en lijkt daarmee de zoveelste trend uit dat tijdperk die zijn rentree maakt.

Eerder spotten we bijvoorbeeld al de corsage, het ultrakorte-spijkerrokje, en Jennifer Lopez’ vlechtjes in het haar. Het moge duidelijk zijn: de theorie dat modetrends elke 25 jaar terugkomen, lijkt opnieuw te kloppen. Hoe dan ook waarderen we deze look van Lawrence als stijlinspiratie voor komend najaar.