bella-hadid-draagt-double-denim-op-de-supermodellenmanier-221470
©ANP

Het is misschien wel de grootste stijlcontroverse in de modewereld: de Canadian tuxedo. Je ziet het waarschijnlijk als ofwel een casual go-to outfit, ofwel een onvergeeflijke fashion faux pas. Maar hoe kun je deze verdeeldheid zaaiende look het beste aanpakken? Door er je eigen draai aan te geven. Kijk maar naar Bella Hadid – die weet als geen ander hoe ze double denim op haar eigen unieke manier kan laten werken.

Bella Hadid in double denim

We zien het 25-jarige model samen met vriend Marc Kalman onderweg naar de US Open, waar ze Serena Williams aanmoedigde (die letterlijk schitterde in een glinsterende Nike-outfit). Voor de gelegenheid kiest Bella Hadid voor double denim, waaraan ze haar kenmerkende supermodellendraai geeft. Haar look bestaat uit een blauw denim korset met spaghettibandjes die losgeknoopt is bij de navel, een bijpassende baggy jeans en een zwart-wit paar spiky Sunnei-sportschoenen. Bella maakt de look af met een zwarte zonnebril met ovalen montuur, een zilveren medaillonchoker en een witte gewatteerde Balenciaga-schoudertas met ketting.

Aangezien de herfst/winter 2022-collecties overspoeld werden met avant-gardistische double denim-momenten – onder meer van merken als Y/Project, Diesel en Balenciaga – is het geen wonder dat de catwalk-ster daar nota van heeft genomen. Kijk het kunstje af bij Bella en probeer nieuwe silhouetten door middel van een denim korset of tube top om de look een eigentijdse uitstraling te geven.

Bella Hadid in double denim look
©ANP
Bella Hadid en vriend Marc Kalman onderweg naar de US Open in Flushing Meadows, New York.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.