deze-lente-zomer-2022-modecampagnes-geven-je-de-ultieme-inspiratie-voor-deze-zomer-212743

De lente is in volle gang en de zomer komt langzaam in zicht. Hoewel het voorjaar vaak wordt geassocieerd met één bepaalde soort stijl (om in de beroemde woorden van The Devil Wears Prada’s Miranda Priestly te zeggen: “Florals for spring? Groundbreaking“) laten modehuizen in hun modecampagnes voor lente/zomer 2022 zien dat er veel meer keuze is dan dat.

De beste modecampagnes van lente/zomer 2022

Wat belooft de zomer volgens hen? Veel goeds, dat is duidelijk. Zo wordt de zomer één grote kleurexplosie volgens Kendall Jenner voor FWRD. Als het aan Saint Laurent ligt, kunnen we eindelijk een hot girl summer verwachten, terwijl The Row gaat voor een minimalistisch seizoen vol pasteltinten. Dit zijn de beste modecampagnes voor lente/zomer 2022 die je de perfecte inspiratie geven voor jouw zomerstijl.

Kendall Jenner voor FWRD
©Courtesy FWRD
1/7
Native Share

FWRD

Sinds september 2021 bekleedt Kendall Jenner een nieuwe rol achter de camera, als creative director van het modeplatform FWRD. In haar eerste campagne voor de luxe mode-retailer, geschoten door Valentin Herfray, schittert het model in een reeks kleurrijke beelden. We zien zomerse taferelen met een zwembad en een blauwe lucht, wat ons gelijk zin geeft in de zomer. “Voor deze shoot wilde ik de West Coast designer-sensibiliteit van FWRD samenvoegen met mijn eigen gevoel op een van mijn favoriete locaties, Malibu”, aldus Jenner.

The Row ss22 campagne
©Courtesy The Row/Jamie Hawkesworth
2/7
Native Share

The Row

Gefotografeerd door Jamie Hawkesworth, weerspiegelt de modecampagne van The Row de ingetogen stijl van het befaamde merk. Nederlands supermodel Rianne van Rompaey schittert als enige op de beelden, die door hun geblurde achtergrond en lichte kleuren een dromerige stijl krijgen. De kenmerkende minimale look van het label komt ook terug in de lente/zomer 2022-collectie. Zo zien we oversized silhouetten en vloeiende materialen in tinten beige, lila en rood. De perfecte garderobe voor elke chicminimalism liefhebber.

Casablanca Zomer campagne
©Courtesy Casablanca / Pierre-Ange Carlotti
3/7
Native Share

Casablanca

Het Franse modehuis Casablanca toont haar nieuwe lente/zomer 2022-collectie in een campagne geïnspireerd door de iconische Hollywood-film Pretty Woman uit de jaren ’80. Modellen als Mica Argañaraz en gerenommeerd Pro-Skater Boo Johnson zijn vastgelegd door de bekende Parijse fotograaf Pierre-Ange Carlotti. De campagne toont de nieuwe Masao San-collectie, geïnspireerd op de Memphis-beweging die rond de jaren ’80 in Milaan ontstond. Nieuwe ontwerpen, zoals de Monogram Wave Bag, staan centraal, samen met stijlvolle accessoires en kledingstukken die we nu al willen dragen.

Chanel SS22 campagne
©Courtesy Chanel/Inez & Vinoodh
4/7
Native Share

Chanel

Chanel geeft ons met deze campagne nú al het gevoel van een eindeloze zomer. Zwitsers model Vivienne Rohner is het gezicht van de lente/zomer 2022-campagne die is gefotografeerd door iconisch Nederlands duo Inez & Vinoodh in een dromerige villa in de Franse Provence. Het is een viering van ontspanning en elegantie. Zo stelt het modehuis: “De campagne is een ode aan de jeugd, waarvan de nonchalante elegantie resoneert met de eindeloze dagen van de zomer. Binnen de discrete charme van een villa in de Provence tonen Inez & Vinoodh het model Vivienne Rohner met een bepaalde notie van vrouwelijkheid.”

Stella McCartney zomer 2022 campagne
©Courtesy Stella McCartney/Mert & Marcus
5/7
Native Share

Stella McCartney 

Stella McCartney staat bekend als één van de meest duurzame modelabels aller tijden. En die status wordt nu wederom bevestigd. Het modehuis gaat all-green in hun nieuwe lente/zomer 2022-campagne. Gefotografeerd door duo Mert & Marcus, schittert niemand minder dan supermodel Natalia Vodianova in een oase van groen. Op de beelden zien we de Zuid-Franse tuinen van Marqueyssac en de Parijse Espace Niemeyer op de achtergrond.

De collectie is gebaseerd op het thema fashion funghi. Dat gaat over het idee dat paddenstoelen de toekomst zijn in de modewereld. “Paddenstoelen bieden een veganistisch alternatief als duurzaam antwoord op de vervuilende mode-industrie. Hoe kun je niet geobsedeerd zijn door deze fantastische schimmels”, aldus Stella McCartney.

Saint Laurent Lente/Zomer 2022 campagne
©Courtesy Saint Laurent/ Juergen Teller
6/7
Native Share

Saint Laurent

In de nieuwe campagne van Saint Laurent geeft fotograaf Juergen Teller ons een instant zomergevoel. Modellen als Binx Walton en Freja Beha Erichsen dragen de op Paloma Picasso-geïnspireerde collectie met kleurrijke, zomerse taferelen op de achtergrond. Hoe de zomercollectie eruitziet? Body-hugging catsuits, veel levendige kleuren zoals vurig rood, magenta en geel, en strapless tops met cut-outs. Het wordt dit jaar écht een hot girl summer als we Saint Laurent mogen geloven.

Totême Lente/Zomer 2022 campagne
©Courtesy Totême/Steven Meisel
7/7
Native Share

Totême

Zweeds modelabel Totême kiest voor twee iconische namen uit de mode-industrie voor hun nieuwste campagne: gerenommeerde fotograaf Steven Meisel en Italiaans supermodel Vittoria Ceretti. De campagne combineert fotografie en kunst in fysieke én digitale vorm. De gemaakte afbeeldingen zijn getransformeerd tot platte sculpturen en samengevoegd tot een installatie. Totême presenteert een collectie elegante ontwerpen, statement hoeden en monogram sjaals in de neutrale tinten die we van het merk gewend zijn.