na-de-miu-miu-mini-neemt-nu-het-ultrakorte-spijkerrokje-het-modebeeld-over-219116
©Will/Claytons/Vantagenews.com/ANP

Het lijkt erop dat de trend van ‘kort, korter, kortst’ en ‘bloot, bloter, blootst’ nog wel even doorzet. Na de (nu al) iconische microrok van Miu Miu die dit jaar de modewereld in zijn greep houdt, duikt er een nieuw Y2K-item op. Het retrostuk in kwestie? Het ultrakorte spijkerrokje. Haal de lijst met beroemde dragers erbij en je weet dat een trend geboren is.

De comeback van het korte spijkerrokje

De denim minirok was een onmisbaar mode-item in ongeveer iedere garderobe in de noughties. Popiconen als Britney Spears en Christina Aguilera liepen ermee weg, en het kreeg zelfs de status van red carpet approved (wie herinnert zich nog de VMA’s van 2002, toen Aguilera een nauwsluitende rok met een kettingriem, sjaaltop, hoed en veterlaarzen droeg?). Wat de lengte van het spijkerrokje betreft: die is nerveus kort.

Twintig jaar later is het item terug van weggeweest, met rafelige zomen en versieringen en al. Nadat de minirok hét trendstuk was op de catwalks van het lente/zomer 2022-seizoen, maakt de denim variant furore in de herfst/winter 2022-collecties. Bijvoorbeeld bij Diesel, waar denim in het dna van het merk zit. Of bij Coperni, waar het spijkergoed een wel heel sexy twist krijgt met een split. Ook zien we het korte spijkerrokje terug bij Fendace, de gezamenlijke collectie van Fendi’s Kim Jones en Versace’s Donatella.

De denim rokken van Diesel en Coperni herfst/winter 2022
©GoRunway.com
De denim rok op de catwalk bij Diesel (links) en Coperni (rechts).

 

 

 

 

Geliefd bij de sterren

Onder de invloedrijke namen die de trend van het korte spijkerrokje adopteren? Rihanna, Bella Hadid, Dua Lipa, Hailey Bieber en Kendall en Kylie Jenner. De vraag is eerder: wie draagt de denim minirok níet? Rihanna is een veteraan als we het over hoge zoomlijnen hebben. De superster werd in de zeroes en de jaren 10 al regelmatig gespot in een spijkerrok, maar het stuk behoort ook tot haar recente favorieten.

Nu lijkt ook de jongere generatie verknocht te zijn aan de new-age denim mini. Zo droeg Y2K-fan Kendall Jenner onlangs een denim minirok met gerafelde randen van EB Denim, een in LA gevestigd merk dat vintage denim opnieuw bewerkt. Ze combineerde het throwback-item met een andere grote trend van deze zomer: de witte tanktop. Bella Hadid is evengoed fan van de look. Het supermodel verscheen recentelijk in een all denim outfit, waarmee ze een moderne twist gaf aan de Canadian tuxedo door een denim korset te matchen met een mini-spijkerrok.

Mocht je de trend zelf willen proberen, ga dan voor casual door het korte spijkergoed te dragen met een tanktop. Of maak het item juist zwoel door ‘m te combineren met een zijden blouse en hakken. Onze favoriete A-listers bieden genoeg inspiratie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Justin Bieber (@justinbieber)