cargobroeken-zijn-overal-maar-hoe-draag-je-de-populaire-y2k-trend-217617

Met de huidige temperaturen valt het al helemaal niet meer te ontkennen: het is een hot girl summer. Dat vraagt om de nodige luchtige Y2K-trends, die nog altijd het modebeeld domineren. Naast de blote buiken, popcornmode en het alom vertegenwoordigde Barbiecore zijn cargobroeken (en -rokken) misschien wel de grootste trend uit de noughties die een comeback heeft gemaakt.

Cargobroeken: zo draag je ze

De cargobroek – het soort met grote, logge zakken waar je zowat alles in kunt opbergen en dat handtassen praktisch overbodig maakt – is volledig on trend op de catwalk en daarbuiten. We hebben ingekorte exemplaren gezien bij Jacquemus, klassieke broeken bij Lacoste en glanzende varianten bij Tom Ford. Mocht je nog cargos in de kast hebben liggen of van plan zijn om ze aan te schaffen, dan rijst wellicht de vraag: hoe draag je de utilitaire (en zeer Y2K) stijl? Vogue helpt je graag op weg.

Colorblocking

Cargobroeken komen in alle vormen en maten, en dus ook in alle kleuren. De beste manier om een opvallend exemplaar te dragen? Door er nog meer kleur aan toe te voegen. Colorblock erop los, zoals je ziet in de Jacquemus’ ‘Le Splash’ show of op straat tijdens fashion weeks.

Cargobroek color-blocking
©Acielle/Style Du Monde
1/5
Native Share

Minimalistisch

Aan de andere kant werkt een aandachttrekkend stuk zoals een cargobroek juist goed met weinig opsmuk. Ga voor een tanktop in dezelfde tint à la Kim Kardashian of houd het simpel door de broek te combineren met neutrale kleuren.

Cargobroek minimalistisch
©Acielle/Style Du Monde, ANP
2/5
Native Share

Oversized blazer

Als we het over cargobroeken hebben, geldt over het algemeen: hoe baggy’er, hoe beter. Het toevoegen van een oversized blazer zorgt voor nóg meer volume. Kies als finishing touch een paar chique sandalen om je look in balans te brengen.

Cargobroek oversized blazer
©Acielle/Style Du Monde
3/5
Native Share

Sexy cardigan

Ook in de zomer van 2022 is de sexy cardigan – de trend waarbij een ‘oubollig’ gebreid vest maar met een paar knoopjes vastzit of helemaal open wordt gedragen met een croptop – weer favoriet. Door de trend te combineren met de loose fit van een cargobroek ontstaat er een speelse look.

Cargobroek secy cardigan
©Acielle/Style Du Monde
4/5
Native Share

Statement jack

Streetstyle-sterren lijken het er allemaal over eens te zijn: een cargobroek draag je met een witte top, witte sneakers en een statement jack. Ga bijvoorbeeld voor een denim jack met patches of een oversized leren bikerjas in een opvallend design. Wat je ook kiest: een match met cargos is snel gemaakt.

Cargobroek statement jack
©Acielle/Style Du Monde
5/5
Native Share