jacquemus-presenteert-nieuwe-collectie-le-splash-op-een-hawaiaans-strand-207597
©Hunter Abrams

Niet een roze catwalk door de lavendelvelden van de Provence, maar een azuurblauwe houten runway op een Hawaïaans strand is het decor van Jacquemus’ nieuwe ‘Le Splash’-show. En dat is precies zo tropisch als je zou verwachten: zon, zee en strand, maar ook een fikse regenbui die bijna roet in het eten had gegooid.

Jacquemus ‘Le Splash’ op Hawaï

Net na Paris Fashion Week reist Simon Porte Jacquemus af naar Hawaï om zijn nieuwe collectie ‘Le Splash’ te presenteren. Het is de eerste keer dat de Franse ontwerper voor een locatie kiest buiten Frankrijk. Net als Karl Lagerfeld voor Chanel weet ook Jacquemus van zijn shows een groot spektakel te maken. De op Instagram aangekondigde locatie is daarom veelbelovend. Voordat het zover is, krijgen we al een sneak preview van de show te zien, zoals een onder water-video, beelden van de knalblauwe catwalk op het strand en korte fragmenten van modellen in de fonkelnieuwe ontwerpen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JACQUEMUS (@jacquemus)

Hoewel de ontwerper zijn inspiratie altijd haalt uit de veelzijdigheid van zijn thuisland, gooit hij het nu over een andere boeg. Na het zien van de Jacquemus-campagne door fotograaf Tom Kneller op het Hawaïaanse eiland O’ahu was hij verkocht. Volgens Jacquemus zijn de eilanden van Hawaï met hun idyllische landschappen, diverse klimaten en biodiversiteit de perfecte aanvulling op de ‘Le Splash’-collectie. Dat kunnen we alleen maar beamen: anno 2022 willen we niets anders dan ontsnappen en het leven vieren – en waar kan dat beter dan op Hawaï?

Jacquemus 'Le Splash'
©Hunter Abrams

Optimistisch met een knipoog naar de zee

De nieuwe collectie heeft dan ook een optimistisch karakter, vergelijkbaar met de lente/zomer-shows van veel andere ontwerpers. Waar de vorige zomercollectie van Jacquemus uit veel beige en witte tinten bestond, is ‘Le Splash’ precies wat de titel doet vermoeden: een echte splash of colours. Zo zien we de favoriete felle kleuren van de ontwerper – neon oranje, hot pink en azuurblauw – voorbijkomen, die worden aangevuld met lime, marineblauw en lichtgeel.

Jacquemus 'Le Splash'
©Hunter Abrams

De ontwerpen zijn typisch Jacquemus: minimalistisch, maar altijd creatief en met een sensueel karakter. Daarnaast zien we dat er elementen uit de zee en het strand in verwerkt zijn, zoals swimwear als outerwear, ‘opblaasbare’ accessoires en zonnebrillen die veel weg hebben van een duikbril. Ook rieten strandtassen, netstof en verwijzingen naar duikpakken maken onderdeel uit van de collectie.

Jacquemus 'Le Splash'
©Hunter Abrams

Tropische regenbui en kritiek

Helaas verloopt de adembenemende show niet helemaal zonder slag of stoot. Zo vertelt Simon op Instagram dat hij zijn show een uur heeft moeten uitstellen door een onverwachte tropische regenbui. Net op het moment dat de modellen klaar zijn om de catwalk te betreden, gooit een flinke wolkbreuk roet in het eten. “Ik weet dat de collectie ‘Le Splash’ heet, maar ik had niet zo’n splash verwacht”, deelt de ontwerper op Instagram. Gelukkig breekt de zon weer gauw door en kan de show alsnog doorgaan.

Ook krijgt de Jacquemus te maken met de nodige kritiek. De inwoners van Hawaï zitten namelijk niet te wachten op de vele toeristen die naar de eilanden worden gehaald. Toch wil de ontwerper benadrukken dat hij de ecologische voetafdruk voor zijn show zo klein mogelijk heeft gehouden. Zo werkt hij met plaatselijke talenten en bedrijven, en nodigt hij naast een selectief internationaal publiek (waaronder BlackPink’s Jennie en zangeres Jhene Aiko) ook lokale gasten uit. En die genieten – net als wij – met volle teugen van het vrolijke modespektakel.

Bekijk hieronder de ‘Le Splash’-show van Jacquemus:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JACQUEMUS (@jacquemus)