franse-designer-simon-porte-jacquemus-reageert-op-homofobische-comments-mijn-tas-wil-jou-niet-205822

Op Valentijnsdag vieren we de liefde. Zo ook de Franse designer Simon Porte Jacquemus, die zoenend poseert voor een Instagrampost met zijn man Marco Maestri. Erg liefdevol zijn de comments onder de foto niet: de ontwerper wordt overspoeld met homofobische opmerkingen.

Valentijnsdag

De founder van het merk Jacquemus deelt de foto op Valentijnsdag met zijn 4.2 miljoen volgers op Instagram. Niet veel later verschijnen er honderden haatdragende reacties onder de post – van misselijke emoji’s tot mensen die claimen dat ze ‘ooit een tas wilden, maar nu niet meer’. De designer maakt een screenshot van één van de comments en plaatst deze ook op Instagram, inclusief reactie. “Mijn tas wil jou niet”, schrijft hij onder de post. “Als je eens wist hoeveel gay mensen er bij Jacquemus werken. Wij willen jullie niet als homofobische potentiële klanten. Jullie verdienen onze producten niet.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JACQUEMUS (@jacquemus)

Jacquemus: “Love Always Wins”

Tóch is Jacquemus blij dat hij dit pijnlijke gesprek aan kon gaan. “Ik groeide op zonder gay couple als voorbeeld en weet hoe belangrijk het is om voorbeelden te hebben als je jong bent”, schrijft hij op zijn Instagram stories. “We zullen voor hen vechten om te laten zien dat love always wins. Ik blijf foto’s van de liefde posten. Altijd. Je bent mooi, vergeet dat niet.”

Bron: Instagram @jacquemus