het-is-de-zomer-van-de-little-white-dress-als-we-celebs-royals-en-streetstylers-mogen-geloven-214438
©J Mayer/Shutterstock/ANP

Waar de little black dress al jarenlang een staple item in menig kledingkast is, blijft de net zo iconische, zomerse versie vaak onderbelicht. Of het nu gaat om een korte bodycon, een klassieke blousejurk of een zwierig exemplaar, de witte jurk is het onofficiële uniform van de warmere maanden. Ongetwijfeld ook van deze zomer, want de zogeheten little white dress is overal.

Zomertrend 2022: de ‘little white dress’

Nu het kwik stijgt, willen we ons kleden voor de talloze zonnige dagen die in het verschiet liggen. De ultieme essential in je garderobe? Een mooie witte jurk die je de hele zomer door kunt dragen. Lang of kort, wijd of strak, volumineus of recht – little white dresses komen in alle vormen en maten en hebben maar weinig opsmuk nodig. Ze zijn ideaal voor gelegenheden, maar ook als dagelijkse tenue. Altijd comfortabel ongeacht de temperatuur en – ook niet onbelangrijk – immer stijlvol.

Kate Middleton in een little white dress
©ANP

In aanloop naar de zomer hebben we al veel witte jurken gespot, zowel bij beroemdheden als royals. Zo liet Blake Lively zien hoe je een midi-jurk met spaghettibandjes en een diepe halslijn moeiteloos kunt dragen in de broeierige stad. Dakota Johnson koos juist voor een geklede blazerjurk van het New Yorkse label Area. Ook de hertogin van Cambridge haakt in op de zomertrend door deze week te verschijnen in een elegante blousejurk van Suzannah London.

Blake Lively en Ryan Reynolds op date in New York
©J Mayer/Shutterstock/ANP

Crispy white

Ontwerpers voorspelden de trend al toen ze vorig jaar hun lente/zomer 2022-collecties presenteerden. Op menig catwalk verschenen crispy white looks. Onder anderen bij Peter Do, Alaïa, Hermès, Valentino en Chloé zagen we modellen van top tot teen in het wit. Hoewel het pak ook een prominente plaats op het modetoneel innam, was het vooral de little white dress die de boventoon voerde.

Naast beroemdheden en royals wordt de trend ook opgepikt door influencers en streetstyle-sterren, waarmee de zaak beklonken is: de LWD neemt dit jaar ieders zomergarderobe over.