jennifer-lopez-waagt-zich-aan-nineties-vlechten-de-kapseltrend-voor-deze-zomer-216430
©Luca Carlino/NurPhoto/Shutterstock/ANP

We zien het op de catwalk en daarbuiten: de nineties-hippie look is terug van weggeweest. De nonchalante stijl, rond de eeuwwisseling ook wel ‘boho-chic’ genoemd, komt terug in de vorm van maxi-jurken, franjes en kleurrijke prints. Maar ook op beautygebied maakt de look een comeback, met als grootste trend de gevlochten haarstijlen, geliefd bij it-girls als Kendall Jenner, Dua Lipa en Hailey Bieber. Wie ook fan is van de nineties-vlechten? Jennifer Lopez.

Jennifer Lopez met nineties-vlechten

Onder de term nineties-vlechten verstaan we kleine, dunne vlechten die in het haar gevlochten zijn. De populairste stijl van het moment zijn face-framing vlechtjes die langs het gezicht vallen. Ook Jennifer Lopez geeft de voorkeur aan deze smalle vlechten, zo zien we op een serie foto’s op Instagram, gepost door haar go-to haarstylist Chris Appleton. J.Lo combineert de haarstijl met een hoge, slicked-back knot.

In tegenstelling tot de originele trend zijn Lopez’ vlechten strak gevlochten, en terwijl ze normaal gesproken met los haar worden gecombineerd, kiest Jennifer juist voor een stijlvolle updo. In combinatie met rosékleurige oogschaduw, lipgloss en een zomerse gloed is haar beautylook helemaal compleet.

Kapseltrend zomer

Met haar smalle nineties-vlechten laat Jennifer Lopez zien hoe de hippie-trend er anno 2022 uitziet. De coupe die Appleton creëerde is een moderne variant van de populaire haarstijl zoals we die kennen uit de jaren ’90. We zagen de look eerder bij onder anderen Hailey Bieber, die – in tegenstelling tot J.Lo – de vlechtjes nonchalant draagt.

Ook beroemdheden als Kendall Jenner, Dua Lipa en Anya Taylor-Joy zijn fan van de look. Daarmee kronen we de stijl officieel tot kapseltrend voor zomer 2022.