dit-zijn-de-7-grootste-haartrends-voor-zomer-2022-van-shullets-tot-bottleneck-bangs-214267

Het is weer die tijd van het jaar waarin je de haartrends van zomer 2022 bestudeert, op zoek naar een nieuwe look. “De zomer is tijd voor vrijheid en een frisse start”, zegt Travis Speck, senior hairstylist bij Suite Caroline in New York. “Een opfrissing van het haar activeert zelfexpressie.”

Als je door het warme weer de behoefte voelt een paar centimeters in te ruilen voor wat nieuwe vorm en beweging, ben je niet de enige. “In de hitte kan het knippen van je haar een verkwikkende werking hebben”, zegt collega-prof Dhiran Mistry. Je kunt kiezen voor iets radicaals, zoals een volledige coupe of nieuw silhouet. Of iets subtielers, zoals nieuwe laagjes of face-framing krullen. “Een kapsel dat de natuurlijke textuur omarmt, is moeiteloos”, zegt Speck. “Je moet de deur uit kunnen rennen en je haar laten wapperen in de zomerbries.”

Haartrends zomer 2022

Of de zomer je inspireert tot curtain bangs, een nonchalante pixie of een transformerende nieuwe bob is aan jou. Hieronder introduceren professionals uit de sector een reeks door it-girls goedgekeurde zomerkapsels om te overwegen voor je volgende bezoek aan de salon.

Iris Law met een shullet
©Getty Images
1/7
Native Share
Iris Law

Wolf cuts en shullets

Volgens Dhiran Mistry vervagen de grenzen tussen de mullet (een matje), de shag en de op TikTok populaire wolf cut steeds meer. Aan de ene kant is er de shullet, een subtielere mullet, en dan is er de meer grafische mullet, zoals te zien bij Iris Law en FKA Twigs.

“Er is zeker een evolutie gaande waarbij het korter wordt rond de haarlijn met nog wat lengte aan de achterkant”, zegt Mistry, die eraan toevoegt: “Ik zeg evolutie, omdat de meeste haarstylisten een look aanpassen aan iemands haartextuur en aan hun stijl in het algemeen.”

Zazie Beetz met een heartthrob bob
©Getty Images
2/7
Native Share
Zazie Beetz

Heartthrob bobs

Dit voorjaar stelde haarstyliste Mara Roszak het ‘90s heartthrob kapsel’ voor en sindsdien heeft de stijl – een choppy gelaagde bob met lagen in de nek en langere, cheekbone-sweeping stukken aan de voorkant – een hoge vlucht genomen. “Ik houd van een bob voor de zomer”, zegt Roszak. “Het haar uit de nek halen kan zo verfrissend aanvoelen. En het ziet er chic en cool uit!”

HoYeon Jung met airy shags
©Getty Images
3/7
Native Share
HoYeon Jung

Airy shags

“Deze zomer zie ik kapsels die luchtig en licht aanvoelen met laagjes”, legt haarstylist Jenny Cho uit. “Het vereist geen borstel of een definitieve scheiding.” Een goed voorbeeld: de gelaagde shag die ze model en Squid Game-ster HoYeon Jung gaf. “Een makkelijke stijl om natuurlijke slag naar voren te brengen”, zegt Cho. “Met dit kapsel kun je gemakkelijk tijdelijk stoppen met stylingapparaten.”

Léa Seydoux met een gamine pixie
©Getty Images
4/7
Native Share
Léa Seydoux

Gamine pixies

Sinds kort krijgt prof Johnnie Sapong verzoeken voor jongensachtige pixies à la Zoë Kravitz en Léa Seydoux. “Het homme et femme effect“, zegt Sapong. “De Fransen noemen het de garçonne. Sterk, gedurfd en sexy.” Zeker een van de grootste haartrends van zomer 2022.

Laura Harrier met een elegante lob
©Getty Images
5/7
Native Share
Laura Harrier

Elegante lobs

Voor een meer relaxte coupe hoef je niet verder te zoeken dan een elegante lob, zoals te zien is bij de immer chique Laura Harrier. Het langere silhouet, gecreëerd door haarstylist Bryce Scarlett, bewijst dat je met een paar centimeter eraf al een heel eind komt voor een slanke, nieuwe look. De lengte kan ook een reeds bestaande shag nieuw leven inblazen in de stijl van Selena Gomez.

Emily Ratajkowski met bottleneck bangs
©Getty Images
6/7
Native Share
Emily Ratajkowski

Bottleneck bangs

“De bottleneck pony is een hybride tussen een volle en een volwassen pony”, vertelt de Britse professional George Northwood aan Vogue over de nieuwste op Franse vrouwen geïnspireerde look, die onlangs nog te zien was bij Emily Ratajkowski tijdens het Cannes Filmfestival. “Het kapsel is langer aan de zijkanten en mondt uit in een volwassen pony. Het beste van twee werelden.”

Gregory Russell benadrukt dat in de zomer geknipte pony’s ook in de herfst perfect uitgroeien. “Bangs geven instant stijl, waardoor ze geweldig zijn voor de zomer, maar ook in de herfst. Dan groeien ze uit in een shaggy gespleten pony”, legt Russell uit, die deze look populair heeft gemaakt bij klant Lilly Collins.

Paloma Elsesser met een roaring 2022 bob
©Getty Images
7/7
Native Share
Paloma Elsesser

Roaring 2022 bobs

Speck krijgt veel verzoeken voor kapsels die gestroomlijnd zijn of aan de voorkant afgerond. “Denk aan babes uit de jaren ’20 die in de jaren ’70 leven en stel je Louise Brooks in een Halston slipdress en met glanzende blush voor”, zegt Speck. “Deze krachtige, kortere vorm dook eerder op toen de samenleving naar vrijheid streefde, van flappers tot Chloë Sevigny in de jaren ’90.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.