de-8-mooiste-haarkleuren-om-deze-lente-uit-te-proberen-210603
©ANP

Van Kendall Jenner tot Gigi Hadid, beroemdheden lijken massaal hun kenmerkende haartinten in te ruilen voor iets totaal anders. Daarmee inspireren ze ons hetzelfde te doen. De lente is bij uitstek hét moment om een nieuw begin in te luiden. Of je nu voor een drastische nieuwe tint gaat of gewoon je huidige stijl wat opwarmt, experimenteren met je haarkleur is een geweldige manier om je look nieuw leven in te blazen. Dit zijn de mooiste haarkleuren van lente 2022.

Dé haarkleuren van lente 2022

Aan Vogue onthullen haarexperts wat nu trending is, van spiced copper à la Kendall tot het coole 70s blonde. Ontdek hieronder dé haarkleuren van lente 2022.

Spiced copper

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Mocht het nog niet duidelijk zijn na de zoveelste celebrity die voor rood kiest: koperkleurig haar viert hoogtij. “Spiced copper is dé rode haarkleur van dit jaar”, zegt kleurspecialist John Clark, die bij John Frieda werkt. “Net zoals bij Kendall Jenner transformeer ik bruin en blond haar in deze zwoele rijke tint. De nadruk ligt niet op fel oranje, maar meer op een gebrand rood, met terracotta- en kaneeltinten erin verwerkt.” Een geweldige tint om de oogkleur te accentueren, of je nu hazelnootbruine of blauwe ogen hebt.

Spiced copper
©Getty Images

Sally Northwood, kleurspecialiste bij George Northwood, noemt koper ook als een grote trend. Volgens haar is de vraag in de salon al flink toegenomen. “Normaal gesproken zien we meer verzoeken voor koper haar in de herfst, dus het is interessant dat de vraag dit jaar al in de lente komt”, zegt ze. Koper is een superveelzijdige kleur en werkt voor veel verschillende huidtinten. “Van rijker rood en bordeauxrood tot meer oranje tinten. Als je erover denkt om de sprong te wagen, is het het beste om met je kleurspecialist te praten om de kleur te vinden die goed bij je past.”

Expensive brunette

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hung Vanngo (@hungvanngo)

Als je, zoals velen, overweegt om brunette te worden of je natuurlijke kleur te omarmen voor de lente, zorg er dan voor dat je haar er ultra luxe en ‘duur’ uitziet. “Iconische blondines zijn de afgelopen maanden overgestapt naar de donkere kant. Hailey Bieber is daar een goed voorbeeld van, met haar nieuwe chocoladebruine tint“, zegt Northwood. “De warme tinten van haar lokken geven een rijke, glanzende en dure vibe.”

Northwood werkte samen met influencer Camille Charriere om haar kenmerkende beachy blonde geleidelijk terug te brengen naar een natuurlijke bruine tint. Ze zegt dat het doel is om “je natuurlijke haarkleur te verheffen”. Semi-permanente kleur is een goede manier. Haarstylist Adam Reed zegt dat het erom gaat het haar een dure uitstraling te geven door “meerdere rijke tinten” in het haar te gebruiken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emmanuelle Koffi (@emmanuellek_)

Of je nu al brunette bent of het plan hebt om het te proberen, gebruik dan een diep verzorgende behandeling voor een glanzende finish.

Strawberry blonde

Degenen die zich niet meteen in het diepe willen storten met warm koper, kunnen overwegen in plaats daarvan strawberry blonde te proberen. “Een hotte trend hier in New York”, zegt kleurspecialiste Gina Gilbert. “We gebruiken veel gouden tinten om dimensie en contrast te creëren.” Haar enige waarschuwing is dat je de juiste huidskleur en oogkleur moet hebben om het te kunnen dragen.

Power colour

“Bij krachtige kleuren gaat het niet om een specifieke tint, maar om de techniek waarmee ze worden toegepast”, zegt kleurenexpert Josh Wood. “Er is een terugkeer naar gedurfde, primaire kleuren. Die kun je bereiken met een semi-permanente glans om de kleur waarmee je begint te intensiveren.”

70s bonde

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door elsa❤️ (@hoskelsa)

Elke kleurspecialist met wie Vogue spreekt, zegt dat blond terug is en groter dan ooit. Dat is goed nieuws voor iedereen die van een beachy look houdt, weer of geen weer. Een van de meest verleidelijke manieren om blond te dragen, is misschien wel de jaren ’70-stijl. “Een terugkeer naar de veelzijdige gelaagde blonde look van haariconen als Farrah Fawcett en Goldie Hawn”, legt Reed uit. “Denk aan lagen blond waarbij het haar iets donkerder is bij de aanzet.”

Hazelnoot

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Naast de luxueuze brunette-trend is er ook een iets lichtere tint – à la Pernille Teisbaeck – die helemaal in is. “Denk aan hazelnoten en eikenhout”, zegt hairstylist Antonia Cometa, die bij haarsalon Larry King werkt. “Deze tinten geven een gevoel van lichter, helderder haar, maar proberen niet om blond te zijn. Onderhoudsvriendelijk, cool en het past nog steeds bij de natuurlijke tint van het haar.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lily James (@lilyjamesofficial)

Luxe mink

“Voor iedereen die de afgelopen jaren zijn all-over kleur heeft laten uitgroeien en het grijs heeft omarmd, is deze trend een manier om een beetje plezier te hebben van je kleur, zonder het opnieuw te verven”, zegt Cometa. “Het idee is donkere kleuren en mooie nerts- of biscuitblonde stukken door het haar te doen.” Dit creëert dimensie, body en beweging – een geweldige manier om je zilveren lokken te liften en detail toe te voegen aan je kapsel.

The slice

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door (MIA REGAN) (@mimimoocher)

Verwissel lichte punten voor een 90s slices om licht in het gezicht te brengen en de huid te laten stralen. “In tegenstelling tot een balayage die van de wortel tot de punt wordt gemengd, zijn 90s slices uitgelichte stukjes haar verspreid over je lokken die er echt uitspringen – en ze worden freestyle geverfd”, zegt kleurspecialiste Harriet Muldoon, die bij Larry King werkt, over de toptrend voor het voorjaar.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.