riviera-brunette-is-de-haarkleur-die-we-deze-lente-overal-gaan-zien-209194
©Doug Peters/ANP

Hoe kun je de huidige stemming op mode-en beautygebied beter samenvatten dan met een haartransformatie? De laatste tijd hebben we er in ieder geval veel gezien. Tijdens de modemaand debuteerde Kendall Jenner haar koperrode lokken op de catwalk bij Prada, terwijl Gigi Hadid pleitte voor platinablond. Allemaal head-turning momenten met een hoog dramagehalte. De nieuwe craze van nu? Riviera brunette.

Riviera brunette

Veel van de haartransformaties die we zien, zijn gedurfd. Tegelijkertijd is er ook een andere, veel subtielere beweging gaande. Enter riviera brunette, een warme, rijke en dynamische haarkleur voor de lente. De tint heeft de sunkissed kleurnoten van balayage, maar behoudt wat van het mysterieuze dat we associëren met brunettes.

Denk aan Hailey Bieber, Lily James, Karlie Kloss en Camille Charriere. Allemaal verruilden zij hun blonde lokken voor rijke, ‘chocoladeachtige’ tinten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Camille Charriere (@camillecharriere)

Vogue spreekt met meester-kleurspecialist Paul Bingham voor een aantal deskundige inzichten in het krijgen én behouden van deze look.

Kun je ons iets vertellen over de riviera brunette-tint?

“Met de lente/zomer 2022 in het verschiet zijn en het kleurenteam en ik bezig met nieuwe kleurtrends, en één trend die ons opvalt is riviera brunette. Of wat wij in de salon beached brunette hebben genoemd.”

Waarom is het een trend, denk je?

“Nu we de lente en zomer ingaan is het erg populair. Het haar wordt steeds vrouwelijker en meer ontspannen, en de styling natuurlijker.”

Wat maakt het anders dan balayage?

“Deze stijl voelt natuurlijker aan, bijna alsof het haar op natuurlijke wijze is opgelicht door zeezout en de warmte van de zon.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lily James (@lilyjamesofficial)

Kun je ons iets vertellen over de techniek en de oorsprong van de stijl? 

“Deze look is afgeleid van kleurtechnieken uit het verleden, zoals ombré en balayage. Het heeft diepte bij de aanzet, zonnige middenlengtes en in sommige gevallen zelfs lichtere uiteinden om textuur en een zacht contrast te krijgen.”

Voor wie is deze look?

“De kleur kan vrij gemakkelijk worden bereikt. Of je nu bruin, koperkleurig, blond of krullend haar hebt. Dat komt doordat het een multidimensionale kleur is. Het belangrijkste voor elke kleurspecialist om riviera brunette te bereiken, is de vorm van de stijl naadloos te houden.”

Wat zijn je beste tips als het op styling aankomt?

“Ik zou aanraden je haar te vlechten, of als je haar van nature golvend of krullend is, het op natuurlijke wijze te laten drogen met zo min mogelijk stylingproducten. Om deze look te behouden, is liefdevolle verzorging met regelmatige behandelingen nodig.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.