dit-zijn-de-7-grootste-beautytrends-van-herfst-winter-2022-208036

Fashion month is voorbij, wat betekent dat we kunnen terugblikken op het gloednieuwe modeseizoen. Naast de creaties die ontwerpers ons voorschotelen op de catwalk, zien we ook een heleboel nieuws op het gebied van haar en make-up. Wat worden de grootste beautytrends van herfst/winter 2022? Wij hebben ze voor je verzameld.

Beautytrends herfst/winter 2022

Wie eindeloze beauty-inspiratie zoekt voor een compleet nieuwe look, wordt erg blij van deze modemaand. Als er geen haartransformaties waren (we kijken naar jullie, Kendall Jenner en Gigi Hadid), dan waren er wel gebleekte wenkbrauwen. Offbeat leek sowieso het thema, want er waren verrassende beautylooks in overvloed. Neem bijvoorbeeld de glinsterende, over-de-top gezichtsversieringen bij Simone Rocha, of de grunge beauty bij Versace, Eckhaus Latta en Blumarine.

Hieronder de grootste beautytrends die we op de herfst/winter 2022-catwalks hebben gespot.

Gebleekte wenkbrauwen

Aankomend najaar draait het om gebleekte wenkbrauwen, waarvan we begin dit jaar al voorspelden dat het een grote trend zou worden. We zien de extreem lichte wenkbrauwen veelvuldig terugkomen in verschillende shows, waaronder bij Versace, Burberry, Rick Owens en Richard Quinn. De look creëert een bijna buitenaardse schoonheid, zoals de Hadid-zussen en Kate Moss’ dochter Lila Moss aantonen op de catwalk. Rebels en edgy, precies de tijdsgeest van nu.

Beautytrends herfst/winter 2022: gebleekte wenkbrauwen
©Acielle/Style Du Monde, ANP, Darrel Hunter
1/7
Native Share
Richard Quinn, Versace, Burberry

Metallics

In het najaar gaan we glimmen en glanzen – of nou ja, onze ogen dan. Bij Gucci zien we zilverkleurige metallic folie op de oogleden, een creatie van make-up artist Thomas de Kluyver. Metallics zijn er ook in subtielere vorm, zoals bij Dior, waar visagist Peter Philips de binnenste ooghoeken voorziet van zilverkleurige accenten. Naast metallics in make-up vinden we ze ook terug in het haar. Zo versieren haarspelden en logoclips de lokken van zowel Fendi- als Chanel-modellen.

Beautytrends herfst/winter 2022: metallics
©Acielle/Style Du Monde, ANP
2/7
Native Share
Dior, Gucci, Ambush

Next-level gezichtsversieringen

Dat onze ogen gezien mogen worden, bewijzen ook de vele gezichtsversieringen van dit seizoen. Geen subtiele strass of stickers, maar gewaagde decoratie die soms het gehele gezicht omlijsten. De meest extreme vorm zien we bij Burberry, waar make-up artist Pat McGrath duizenden kleine kristallen op het gezicht aanbrengt. “Divine skin meets crystal couture“, zoals ze het zelf noemt. Ook bij Simone Rocha zijn de ogen complete meesterwerken met edelstenen, parels en kristallen. In een totaal andere categorie: trompe l’oeil gezichtspiercings bij Givenchy.

Beautytrends herfst/winter 2022: gezichtsversieringen
©Acielle/Style Du Monde, Darrel Hunter
3/7
Native Share
Simone Rocha, Givenchy, Burberry

Grunge beauty

Of het nu ligt aan het feit dat we weer tot in de vroege uurtjes van het nachtleven kunnen genieten of niet, donkere ‘after dark’ make-up is on trend. De donkere oog- en lipmake-up die we op de herfst/winter 2022-catwalks zien, neigt behoorlijk naar de grunge kant. Dat betekent: gitzwarte, soms smudgy ogen, donkere lippen en – daar hebben we ze weer – gebleekte wenkbrauwen. De look is populair bij onder meer Versace, Eckhaus Latta en Blumarine.

Beautytrends herfst/winter 2022: grunge beauty
©ANP, Hunter Abrams
4/7
Native Share
Versace, Eckhaus Latta, Blumarine

Wetlook

Handdoekdroog haar, but make it fashion – dat moeten meerdere ontwerpers dit seizoen gedacht hebben. De beroemde wetlook is terug, maar met een 2022-twist. Bij Fendi zien we een moderne variant van het kapsel, inclusief zijscheiding en haarclip. De look bij Altuzarra bezorgt ons heuse mermaid vibes, terwijl de modellen bij Giambattista Valli net uit het water lijken te komen. Of zoals hairstyliste Cyndia Harvey het verwoordt: “Ze zeiden nat, dus gaf ik ze doorweekt”.

Beautytrends herfst/winter 2022: wetlook
©ANP, Hunter Abrams
5/7
Native Share
Giambattista Valli, Fendi, Altuzarra

Knallende oogmake-up

Oogschaduw speelt dit jaar een belangrijke rol. We gaan niet meer voor subtiele bruintinten, maar juist voor kleurrijk en bold. Daarmee kun je alle kanten op, want zo’n beetje alle nuances zijn de catwalk gepasseerd. Van pasteltinten bij Gabriela Hearst en Maryam Nassir Zadeh tot knallende kleuren bij Valentino (hot pink) en Saint Laurent (kobaltblauw). Die oogschaduw blijft niet beperkt tot de oogleden; het hele gebied rondom de ogen moet eraan geloven.

Beautytrends herfst/winter 2022: knallende oogmake-up
©Hunter Abrams, ANP, Acielle/Style Du Monde
6/7
Native Share
Maryam Nassir Zadeh, Valentino, Rick Owens

Vlechten in alle soorten en maten

Als de lokken van de modellen niet nat zijn, dan zijn ze wel gevlochten. Waar we aan de ene kant veel klassieke vlechten zien (zoals de Renaissance-achtige haarstijl bij Dior), zijn sommige kapsels complete kunstwerken. Neem bijvoorbeeld de zwaartekracht tartende updo’s bij Collina Strada. Ook bij Simone Rocha zijn er wederom vlechten in overvloed, die voor een magisch geheel zorgen in combinatie met de glinsterende gezichtsversieringen.

Beautytrends herfst/winter 2022: vlechten
©Hunter Abrams, Acielle/Style Du Monde
7/7
Native Share
Collina Strada, Simone Rocha, Dior