bij-simone-rocha-krijgt-de-partyproof-beautylook-een-compleet-nieuwe-betekenis-206274
©Acielle/Style Du Monde

Over het algemeen voelt het bij Simone Rocha herfst/winter 2022 allemaal wat donkerder aan. Dat heeft onder meer te maken met de setting van de show. Gehuld in duisternis baden de modellen in het licht, terwijl ze over de bolvormige catwalk lopen. Het ontwerp weerspiegelt een meer uit het oude Ierse sprookje The Children of Lir.

Ook de collectie is gebaseerd op dit sprookje, dat het verhaal vertelt van een jong meisje en haar broers die door een boze stiefmoeder in zwanen worden veranderd. Ze worden verbannen om 900 jaar op een meer te leven, voordat ze naar huis terugkeren om als mensen te sterven. De beautylooks van de show zijn gelukkig iets vrolijker.

Simone Rocha herfst/winter 2o22

In tegenstelling tot vorige collecties, zijn de ontwerpen van Simone Rocha herfst/winter 2022 tijdens London Fashion Week bijna minimalistisch te noemen. We zien nog altijd de klassieke silhouetten van het Britse modehuis, maar er zijn nauwelijks franjes of versieringen. In plaats daarvan is de opsmuk te vinden in de make-up, met edelstenen, parels en kristallen delicaat geplaatst rond de ogen van de modellen en verspreid over het lichaam.

Simone Rocha herfst/winter 2022 beautylook
©Acielle/Style Du Monde

“Ik houd altijd van het idee dat make-up gedragen wordt als een modeaccessoire en een verlengstuk is van je persoonlijkheid en identiteit”, zegt make-up artiest Thomas de Kluyver. “Dit seizoen neem ik dat voor Simone heel letterlijk. Simone heeft meestal veel versieringen en accessoires in haar show, maar deze keer is het wat rustiger. Daarom het idee om van de make-up een accessoire te maken.”

Edelstenen, parels en kristallen

De meeste versieringen die De Kluyver op het gezicht en lichaam gebruikt, zijn dezelfde als die op de sieraden en kledingstukken in de collectie. Omdat de versieringen zo gedurfd zijn, wilt hij de huid schoon en fris houden. Zo wordt er slechts een vleugje vochtinbrengende crème gebruikt, samen met foundation en concealer.

Simone Rocha herfst/winter 2022 beautylook
©Acielle/Style Du Monde

“Wat ik zo mooi vind aan deze look is dat het heel futuristisch aanvoelt, maar tegelijkertijd ook vintage, iets wat Simone volgens mij altijd zo mooi weet te vangen”, aldus De Kluyver.

Vlechten en ‘wetlook’ nagels

Hoewel de make-up erg uitgesproken is, creëert haarstyliste Cyndia Harvey juist vrij ingetogen looks. Het haar steil, gestyled in vlechten of verborgen onder mutsen. Extravaganter zijn de nagels, het werk van nail artist Ama Quashie. Zij vertaalt het idee van het meer door ‘wetlook’ nagels te creëren.

Simone Rocha herfst/winter 2022 beautylook
©Acielle/Style Du Monde

“Om de transparantie van water te verpersoonlijken, gebruiken we transparante press on nails om lengte toe te voegen, waardoor de nagels en vingers langer worden”, vertelt Quashia. “Op de nagels zelf creëren we een watereffect met behulp van rubberen gel om druppels na te bootsen.” Om het geheel nog frisser te laten ogen, voorziet Quashie de handen van de modellen van een laagje Dr Barbara Sturm’s Glow Drops.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.co.uk.