extravagante-xxl-hoeden-stelen-de-show-bij-richard-quinn-herfst-winter-2022-206148
©Matt Crossick/ANP

London Fashion Week is in volle gang, met al één van de hoogtepunten tot nu toe Richard Quinn’s herfst/winter 2022-show. De Britse ontwerper koos ‘dark couture‘ als thema van zijn fonkelnieuwe collectie, waarin we coconvormige jurken, fantastische verencreaties en wederom een heleboel latex zagen (er liep zelfs een echte dominatrix mee). Maar de absolute ster van de show? De XXL-hoeden.

Richard Quinn herfst/winter 2022

Als het aan Richard Quinn ligt, gaan we het aankomende najaar voor big en bold. Met zijn herfst/winter 2022-collectie bracht de ontwerper een eerbetoon aan de hoogtijdagen van haute couture, ergo de jaren ’50 en ’60. Dat sentiment combineerde hij met zijn kenmerkende weelderige bloemenprints, strakke catsuits en gebruik van pvc, waaraan hij nog de nodige veren, pailletten en volume toevoegde. Het resultaat was een spannende collectie die ieder modehart sneller deed kloppen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vogue Runway (@voguerunway)

Terwijl livemuziek van het London Chamber Orchestra door de ruimte galmde, liepen modellen als Irina Shayk en Stella Maxwell in de meest extravagante looks de roze catwalk op. Zij werden op een gegeven moment vergezeld door een in latex gehulde dominatrix met een menselijke hond aan de riem. Kate Moss’ dochter Lila sloot de show in een prachtige bruidslook met subtiele opstaande veren. Om slechts een paar highlights te noemen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Violet Chachki (@violetchachki)

Dark couture hoeden

Tijdens de Richard Quinn herfst/winter 2022-show spande maximalisme de kroon. Letterlijk, aangezien vooral de hoeden van een behoorlijk flink formaat waren. De XXL-exemplaren rustten op de neus van de modellen en waren voorzien van gaten, zodat het zicht niet belemmerd werd. De hoeden kwamen in verschillende vormen en maten, van elegante flaphoeden met bloemenprint tot de grootste bucket hats die je ooit gezien hebt. Het mocht duidelijk zijn: it was all about the hats.

Richard Quinn herfst/winter 2022
©Splash News/ANP

Ook voor zijn hoofddeksels maakte Quinn gebruik van pvc. “We hebben oversized pvc-hoeden gebruikt die eruit zien alsof ze zijn gepolijst. Dark couture is hoe ik de collectie zou omschrijven; het straalt een echte sexiness uit”, vertelde de ontwerper over zijn collectie tegen Vogue. Laten die hoeden nu het perfecte accessoire zijn voor al die natheid buiten. Niet helemaal jouw ding? Kijk dan hoe de Londense streetstyle-sterren zich (stijlvol) tegen de regen weren.