dit-is-de-reden-waarom-tenniscore-een-ding-aan-het-worden-is-217302
©Miu Miu

Sinds we de pandemie voor het grootste deel achter ons hebben kunnen laten, reageren we op verschillende manieren op het herintreden van het ‘normale’ leven met onze modekeuzes. Waar de een constant felle kleuren draagt (zie de hot pink Barbiecore-trend), kiezen anderen voor ingetogen en vooral comfortabele stukken. Er is een ‘core’ trend voor zowat elke stijl, en nu komt daar een nieuw element bij: sport. Tennis, om precies te zijn. Deze sport blijkt de inspiratie van de volgende zomertrend die het straatbeeld domineert. Een trend die, gek genoeg, vooral náást de tennisbaan groot is: Tenniscore.

Tenniscore: sport en stijl in één

Je leest het goed. Tennis is in de mode. De tendens naar tennis-achtige looks is al sinds vorige zomer aan het groeien en bereikt deze zomer zijn hoogtepunt. Niet gek aangezien tennis een van de weinige sporten was die je kon beoefenen terwijl je aan social distancing deed. Het zorgde voor een enorme tennisrevival, en dat is inmiddels niet langer enkel op de baan te merken.

Waar je aan moet denken als we het hebben over Tenniscore? Vooral veel wit, polo’s en micro-rokjes. Denk Kirsten Dunst circa 2004 in de romcom Wimbledon, maar dan anno 2022. Verschillende modehuizen maken collecties die de inspiratie zijn voor de wedergeboorte van de Tenniscore-trend. Maar de huidige tennis craze lijkt vooral te zijn gebaseerd op de terugkeer van één item in het bijzonder, de geplooide micro-rok.

Herinner je je *dat* Miu Miu-rokje dat vorig najaar op de catwalk verscheen? Het geplooide ontwerp – dat volledig viral ging – doet denken aan een tennisrokje, maar dan met een moderne en stijlvolle twist. En alsof dat nog niet genoeg is, lanceerde Miu Miu onlangs een compleet op tennis geïnspireerde capsulecollectie. Gucci’s samenwerking met Adidas is tevens geïnspireerd op de sport, met talloze looks bestaande uit rokjes en witte polo’s. Want ook Wimbledon whites in de vorm van sportieve tops (zoals sportvesten, topjes met spaghettibandjes en preppy polo’s) zijn essentieel voor de tennislook.

Zo draag je de tennistrend

Met Wimbledon net achter de rug en de U.S. Open in het verschiet, kan de timing van Tenniscore niet op een beter moment komen. Maar laten we één ding meteen even ophelderen: het is niet nodig om een professionele atleet of sportfanaat te zijn (of überhaupt te trainen) om deze sportieve trend te omarmen. De op tennis geïnspireerde kleding is een grote hit op TikTok en Instagram, maar ook beroemdheden lopen ermee weg – en iedereen geeft zijn eigen draai aan de trend.

Denk aan Bella Hadid die het ultrakorte geplooide rokje in een denim variant draagt en dan het liefst in combinatie met hoog opgetrokken sokken en een sportieve top. Ook beroemdheden als Olivia Rodrigo en Dua Lipa zijn gespot in sportieve en preppy outfits en geven de trend een Y2K-twist. Denk: iets minder Blair Waldorf uit Gossip Girl, en iets meer grunge. Wat je ook doet, zorg dat je de look met de uiterste finesse serveert – zoals een stijlvolle tennisster betaamt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @camillecharriere

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Miu Miu (@miumiu)