gigi-en-bella-hadid-met-opgeschoren-kapsels-haast-onherkenbaar-bij-marc-jacobs-215347
©Getty Images

In de New York Public Library, waar Carrie Bradshaw en Mr. Big in de Sex and the City-film ooit zouden trouwen, liepen zussen Gigi en Bella Hadid gisteravond over de catwalk voor de herfst/winter 2022-collectie van Marc Jacobs. De supermodellen betraden de catwalk echter niet met hun gebruikelijke lange glanzende lokken. Zo debuteerden ze een onverwacht punky kapsel met lange bruine extensions waarbij de zijkanten geschoren zijn.

Gigi en Bella Hadid met punky kapsels bij Marc Jacobs

Het is een gedurfde look die de tongen flink losmaakt. (De fans van Gigi en Bella laten geen kans onbenut om op social media te vragen of de modellen echt geschoren zijn.) Het kapsel wordt gecombineerd met gebleekte wenkbrauwen (die helemaal on trend zijn), een komvormige micro fringe à la Stranger Things en futuristische make-up. Dit alles gaat samen met de échte sterren van de show, namelijk de bulky jurken in kleurrijke of zilverkleurige tinten, pufferjassen, lange handschoenen, kristallen bralettes en laarzen met duizelingwekkende plateaus.

“Het was de perfecte combinatie van volledig geschoren haar en make-up die de klus afmaakte, allemaal surrealistisch”, schreef make-upartiest Noël Jacoboni op Instagram. Jacoboni is onderdeel van het team van make-upgoeroe Diane Kendal dat aan de looks werkte.

Bella Hadid op de catwalk bij Marc Jacobs
©Getty Images

Marc Jacobs herfst/winter 2022

Voor zijn show putte Marc Jacobs inspiratie uit een van de vele boodschappen die hem nauw aan het hart liggen. Het gaat om een uitspraak van de Duitse schrijver en filosoof Nietzsche, namelijk: ‘Wij hebben kunst opdat wij niet aan de waarheid sterven’. Een artistieke manier om te verwijzen naar de turbulente ontwikkelingen die de moderne wereld nu doormaakt. Dat wil zeggen: steeds meer in strijd met de huidige brutaliteit en minder met de zo gewenste schoonheid.

Niet alleen staan de punky hoofden van Gigi en Bella Hadid centraal in deze onmiskenbaar alternatieve modeshow. Ook de sjaals geknoopt om de hals en de enorme stukken stof – die doen denken aan oversized overjassen – stelen de show. Of je nu van deze beautylooks houdt of niet, het doel van ontwerper Marc Jacobs is overduidelijk. Zo laat hij zien dat creativiteit essentieel is om te leven en om eigentijdse denkwijzen tot uitdrukking te brengen.