emma-corrin-draagt-de-ultieme-rodeloperfantasie-de-goudvisjurk-van-jw-anderson-227740
©Wiktor Szymanowicz / Anadolu Agency via ANP

Als iemand op de laatste avond van het London Film Festival een statement weet te maken op de rode loper, is het wel Emma Corrin. Bij de première van de film My Policeman – waarin Corrin samen met Harry Styles en David Dawson schittert – is de acteur te zien in een look die allesbehalve alledaags is.

Goudvisjurk van JW Anderson

Emma draagt tijdens de premiere een glanzende mini-jurk van JW Anderson, die ontworpen is om te laten lijken op een plastic zak met een goudvis erin. Uiteraard combineerde ze dit met oorbellen van Cartier. Samen met vaste stylist Harry Lambert schuwt Corrin absoluut niet voor een aparte look op de loper. Eerder droeg de acteur al een Loewe-jurk met een ballonbeha naar een awardshow en een hoge hoed tijdens het Met Gala. Toch getuigt het van creativiteit dat het stel ons nog steeds weet te verrassen – evenals hun bereidheid om de vreemde, meer aparte kledingstukken te omarmen van de ontwerpers waarmee ze regelmatig samenwerken.

Corrins nieuwste jurk kwam niet geheel verrassend regelrecht van de catwalk. De goudvisjurk werd voor het eerst gepresenteerd als onderdeel van Andersons lente 2023-show in een gokhal in Soho in Londen vorige maand. De collectie was een knipoog naar de visuele prints ten tijde van het vroege internet: dolfijnen, zonsondergangen, de aarde, maar dan verdraaid tot iets meer duisters. Gezien Lambert en Corrins meta-benadering van rodeloperoutfits, zijn we er zeker van dat het metafoor van leven in een goudviskom, oftewel zonder privacy, hun niet is ontgaan. Maar het leek er vooral op dat ze gewoon gekke, surrealistische plezier hadden met deze look.

Looks van Emma Corrin

Per slot van rekening heeft Corrin dit jaar veel te doen gehad tijdens het London Film Festival. De acteur promootte niet alleen My Policeman, maar woonde ook de première van Lady Chatterley’s Lover bij op vrijdag. Hier ging Corrin gekleed in een blauwe, doorschijnende Miu Miu-jurk die de aanhoudende minimalistische trend terugbracht tot zijn meest, nou ja, minimalistische staat. ‘Erotiek is terug’, schreef Corrin in hoofdletters op Instagram bij de foto van de look. Ook kon regisseur Laure de Clermont-Tonnerre op veel lof rkenen in de caption, als ‘een echte visionair’ wiens film ‘vrouwelijk plezier en lichamelijke autonomie’ viert.

Later die avond droeg Corrin weer een andere look. Tijdens de afterparty verscheen de acteur in een oversized blazer van 16Arlington-blazer. Die werd kunstig in de taille gestrikt en gecombineerd met brogues van Church en enkelhoge witte sokken.

Benieuwd naar de looks van Emma? Bekijk ze alle drie hier:

Corrin wears JW Anderson and Cartier jewelry to the My Policeman premiere.
©Getty Images
Corrin wears Miu Miu and Cartier jewelry to the Lady Chatterleys Lover premiere.
©Getty Images
Corrin wears 16Arlington Cartier jewelry and Churchs brogues to the Lady Chatterleys Lover afterparty.
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.