koningin-maxima-draagt-haar-viral-iris-van-herpen-jurk-opnieuw-in-zweden-227308
©ANP

De beste royal stijlmomenten? Als koningin Máxima ervoor kiest om de creaties van Nederlands ontwerptalent te dragen. We weten dat Máxima fan is van Jan Taminiau, Claes Iversen en Benchellal, maar ook de futuristische ontwerpen van Iris van Herpen zijn haar zeker niet ontgaan. In 2021 deed de koningin hoofden omdraaien in een hypnotiserende naked dress van de Nederlandse couturier. Een moment dat ze nu dunnetjes overdoet tijdens het bezoek van het koningspaar aan Zweden.

Koningin Máxima in Iris van Herpen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn momenteel in Zweden voor een meerdaags bezoek. Op de tweede dag van hun royal tour bood het koningspaar – als dank voor de gastvrijheid – de Zweedse royals een concert aan. De avond was gevuld met koninklijke stijlmomenten, waarbij de ogen vooral gericht waren op Máxima. Waar haar man een klassieke smoking uit de kast trok, herhaalde de koningin een van haar meestbesproken looks: de blauwgroene Iris van Herpen-jurk die volledig samensmelt met haar lichaam.

Máxima combineerde haar naked dress van Iris van Herpen deze keer met een beige cape, blauwgroene fluwelen Jimmy Choo-hakken en een bijpassende clutch. De echte pronkstukken van de look? Máxima’s juwelen. Vooral het collier van de koningin met duizelingwekkend grote smaragd is een echte showstopper. Het betreft een historisch stuk, ooit het bezit geweest van Wilhelmina van Pruisen.

Koningin Máxima en koning Willem-Alexander tijdens hun bezoek aan Zweden
©ANP

Bezoek aan Zweden

Vandaag markeert de derde en laatste dag van Willem-Alexander en Máxima’s staatsbezoek aan Zweden. Het tripje naar het Scandinavische land staat in het teken van duurzaamheid, innovatie en een groener en economisch sterker Europa. Qua mode stelt de koningin ons zeker niet teleur. Zo verscheen ze op de eerste dag in een poederroze babydoll-chique look, een robe manteau met pofmouwen van een van haar favoriete modehuizen Natan.

’s Avonds ruilde ze de outfit in voor een roze sari met weelderige bloemenversieringen van Jan Taminiau, een ontwerp dat Máxima voor het eerst droeg tijdens een staatsbanket in India. Voor dag twee koos de koningin een turquoise jurk met klokmouwen van Natan, waarna ze nogmaals wisselde van look. De outfit in kwestie? Een donkerblauwe tweed jumpsuit van het modelabel Costarellos die ze met opvallende schoenen combineerde, namelijk chunky zwartleren laarzen. Schoeisel dat we niet vaak zien aan Máxima’s voeten.

Máxima in roze sari
©ANP