trots-deze-5-nederlandse-merken-worden-volop-gedragen-door-internationale-sterren-221955

Amsterdam Fashion Week mag dan voorbij zijn, we raken nog steeds niet uitgepraat over Nederlandse merken. Niet zo gek, want ook internationale sterren kunnen er geen genoeg van krijgen. Zo spotten we upcoming labels bij beroemdheden, maar gevestigde modehuizen vieren ook hoogtij. We zetten de huidige favorieten van Nederlandse bodem op een rij.

Deze 5 Nederlandse merken zijn populair bij sterren

Duran Lantink

Uiteraard kunnen we niet anders dan beginnen met de meest recente klapper. De ontwerpen van Duran Lantink worden namelijk door veel beroemdheden gedragen – Doja Cat, Billie Eilish, Janelle Monae – maar deze week mocht hij ook Beyoncé aan dit lijstje toevoegen. In een nieuwe campagne van Tiffany & Co. zien we de zangeres schitteren in een goudkleurige jas van de Amsterdam-based modeontwerper.

Lantink weet Vogue ook te vertellen dat de volgende samenwerking met een beroemdheid al in gang is gezet: “Binnenkort gaan we iets doen met Lizzo. Ik vind haar helemaal te gek.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Duran Lantink (@duranlantinkyo)

Elzinga

Nu Lieselot Elzinga samen met Miro Hämäläinen de wereld aan het veroveren is vanuit het Verenigd Koninkrijk, zou je bijna vergeten dat Elzinga van Nederlandse bodem is. Toch was het op de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam waar het duo alle kneepjes van het vak leerde. De rock ’n roll ontwerpen waarvoor Elzinga haar inspiratie haalt uit pop art, Elvis Presley en de Flinstones, worden met name veel gedragen door internationale muzikanten.

Zo droeg Lauren Mayberry, leadzangeres van de Schotse electropopband Chvrches, een gestreepte jurk met gigantische puntkraag van Elzinga tijdens een optreden. Silver Rain, leadzangeres van de populaire K-popband Iz*One, werd ook gespot in een ontwerp van het Amsterdamse duo. Daarnaast onderschat Elzinga de kracht van realitytelevisie ook zeker niet: zo’n vijf miljoen kijkers zagen hoe een ontwerp van Elzinga werd gedragen door Laura Whitmore, presentatrice van Love Island UK.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elzinga (@elzinga.co.uk)

Benchellal

De volumineuze en sculpturale ontwerpen van Mohamed Benchellal winnen de ene prijs na de ander. En dat allemaal voor zijn innovatieve manier van werken. Zo upcyclede de ontwerper militaire uniformen tot baljurken. En kleding van voorgaande seizoenen werd getransformeerd tot nieuwe ontwerpen.

Dat glamour dus ook duurzaam kan zijn, blijft niet onopgemerkt bij grote beroemdheden. Stukken van de in Marokko geboren en in Amsterdam gevestigde ontwerper werden al gespot bij namen als Billy Porter, Priyanka Chopra, Natalia Vodianova, Sharon Stone, Iris Apfel en Alicia Keys. Laatstgenoemde droeg een rode double-breasted jas met gigantische schouders voor een promotievideo van haar album. Tijdens een concert in Los Angeles droeg ze opnieuw een jas van Benchellal, dit keer een transparante trenchcoat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alicia Keys (@aliciakeys)

Iris van Herpen

Heeft Van Herpen nog een introductie nodig? Tijdens het Met Gala, het grootste en meest belangrijke modefeest van het jaar, ontbreekt een ontwerp van IvH de laatste jaren nooit. Dit jaar kregen Dove Cameron, Winnie Harlow en Teyana Taylor de eer om in de 3D-ontwerpen van Iris van Herpen te verschijnen.

Ook buiten de Met steps zijn de gedetailleerde stukken favoriet: Natalie Portman droeg meerdere ontwerpen in een shoot met Variety. Lorde en J.Lo traden op in een Van Herpen. Een van de jurken van Iris van Herpen kreeg ook een rol in hitserie Dynasty, aan het lichaam van actrice Elizabeth Gillies.

Ronald van der Kemp

De populariteit van Ronald van der Kemp onder hedendaagse sterren is allesbehalve nieuw. Celine Dion is al jaren fan van het duurzame modemerk en Tracee Ellis Ross droeg een jurk van Van der Kemp toen zij de AMA’s hostte in 2017. Later spotten we Emma Watson en Gigi Hadid in RVDK-ontwerpen.

Ook Camila Cabello wordt regelmatig gezien in ontwerpen van Ronald van der Kemp. Dit jaar droeg de zangeres een spiegelende jurk tijdens een optreden. Stylist Rob Zangardi stak haar voor de Power of Women-lijst van Variety ook in RVDK: een 3D-jas met handgeverfde bloemen appliqués. Andere beroemdheden die alleen al dit jaar in ontwerpen van de Nederlandse designer werden gespot, zijn Nikkie de Jager (NikkieTutorials), Billy Porter, Pat Cleveland en Julia Philippens.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RVDK (@ronaldvanderkemp)