iris-van-herpen-krijgt-eigen-tentoonstelling-in-parijs-221474
©Gorunway.com

Iris van Herpen houdt in het najaar van 2023 een tentoonstelling in Parijs. In het Musée des Arts Décoratifs zal een overzicht van vijftien jaar Van Herpen te zien zijn in 112 looks. In Vogue’s septembernummer vertelt de Nederlandse ontwerpster dat we met de expositie “een geheel nieuw speelveld” kunnen verwachten. Dit is wat we al weten over de tentoonstelling.

Iris van Herpen tentoonstelling in Parijs

Het decor van de modegalerijen van het museum, die de namen van Christine en Stephen A. Schwarzman dragen, zal vanaf november geïnspireerd zijn op Van Herpens studio in Amsterdam. Ook zal er een soundtrack te horen zijn gecreëerd door Salvador Breed, de head of sound van haar shows.

“Het wordt een mode-expo maar beyond. We gaan er andere disciplines bij betrekken”, aldus Van Herpen in Vogue’s septembernummer. “We willen inzicht geven in alles áchter de collecties, zowel inspiratie als materialen en techniek.” Het museum vult aan: “De tentoonstelling stelt vragen over de plaats van het lichaam in de ruimte, zijn relatie tot kleding en zijn omgeving en toekomst in een snel veranderende wereld.”

De expositie is te zien van 29 november 2023 t/m 28 april 2024, in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs.

Eerdere Van Herpen-tentoonstellingen 

Het is niet de eerste solotentoonstelling van de Nederlandse ontwerpster. Van Herpen heeft eerder tentoonstellingen gehad in toonaangevende instellingen zoals het Groninger Museum in Nederland in 2012, het Textiel Museum van Zweden in 2014, het High Museum of Art in Atlanta in 2015 en het Royal Ontario Museum in Toronto in 2018.

Lees het volledige interview met Iris van Herpen in Vogue’s septembernummer. Het nummer ligt nu in de winkels en is hier online te bestellen.

©Gorunway.com