nederlands-topmodel-rianne-van-rompaey-siert-de-cover-van-vogues-septembernummer-219824
©Viviane Sassen, Vogue Nederland, september 2022

Vogue’s September issue is hier! Met op de cover niemand minder dan Nederlands topmodel Rianne van Rompaey, gefotografeerd door Viviane Sassen. Het thema van ons grote modenummer? Fearless fashion. Het is namelijk fearless op z’n best: “in textuurcombinaties, in prints en in kleur, zoals bij Valentino, maar niet schreeuwerig, zonder het overmatige gebruik van logo’s, glitters en poeha”, aldus Vogue’s editor-in-chief Yeliz Çiçek. Dit is wat je kunt verwachten van Vogue september 2022.

Vogue september 2022 met Rianne van Rompaey

Coverster Rianne van Rompaey is een van dé topmodellen van het moment. Zo prijkt ze op menig internationaal magazine (waarvan nu negentien keer op de cover van Vogue), loopt ze elk seizoen tig shows en doet ze de grootste campagnes. De Nederlandse beauty is vastgelegd door niemand minder dan de gevierde fotografe Viviane Sassen, die voor het eerst voor ons fotografeert. “Twee Nederlandse vrouwen die het platform dat ze hebben gebruiken om de wereld visueel en inhoudelijk een stukje mooier te maken”, zegt Yeliz treffend in haar editorial van Vogue september 2022.

Rianne van Rompaey geschoten door Viviane Sassen
©Viviane Sassen, Vogue Nederland, september 2022

Van Rompaey werd op haar achttiende ontdekt en werkt sindsdien in de absolute modetop. Ze vliegt de hele wereld over voor shoots en shows, maar heeft haar thuisbasis in Amsterdam, waar Vogue haar sprak. Rianne vertelt over hoe het was om als tiener uit Wageningen plots internationaal door te breken als model. “Ik ben versneld volwassen geworden. Ik moest van de ene op de andere dag als volwassene mijn leven indelen, goed voor mezelf zorgen en een professionele carrière runnen terwijl ik gisteren nog in de schoolbanken zat.”

Nieuw modeseizoen

Natuurlijk poseert Rianne in de nieuwste mode van het najaar, maar dat doet ze niet alleen. Zoals je van Vogue’s septembernummer kunt verwachten, staat deze bol van de modeseries die stuk voor stuk het nieuwe seizoen vieren. Van felle kleuren (zoals hot pink), extreme silhouetten en sophisticated hightech materialen voor alle paradijsvogels onder ons, tot breisels als ‘haute handwerk’ met prachtige structuren, grootse vormen en ingewikkelde steken. Ook brengen we een ode aan de tanktop, dat júist als meest basic mode-item ooit zo effortless sexy is.

Modeserie in Vogue september 2022
©Philippe Vogelenzang, Vogue Nederland, september 2022

 

 

Naast modeseries duiden we het nieuwe seizoen door je mee te nemen langs de key herfst- en wintertrends. Na een zomer waarin de croptop, micromini en lingerielook hoogtij vierden, staat er een modeseizoen voor de deur waarin je die niemendalletjes gewoon door kunt blijven dragen. Dit dankzij huge jassen en chunky oversized breisels. Modejournalist Fiona Hering brengt je volledig up-to-date van alle highlights die op de catwalk voorbijkwamen.

Smaakmakers

Talent van eigen bodem mag niet ontbreken in ons nieuwe issue. We gingen in gesprek met Iris van Herpen, die vijftien jaar na de start van haar couturehuis nog steeds one-of-a-kind is. Met haar futuristische, duurzame ontwerpen en samenwerkingen met kunstenaars en wetenschappers onderscheidt ze zich van de rest. Wie dat ook doet, maar dan met home-grown streetwear, zijn Amsterdammers Abderrahmane Trabsini, Jefferson Osei en Hussein Suleiman. Vogue sprak het drietal bijna tien jaar na het oprichten van hun cultmerk Daily Paper.

Frenna in Vogue september 2022
©Kwabena Appiah-nti, Vogue Nederland, september 2022

Tot slot in dit nummer: een openhartig interview met Francis Junior Edusei, beter bekend als rapper Frenna. Hoewel hij hard werkt, groots droomt en immer vooruit kijkt – het liefst gehuld in designerkleding met een diamant of vijf om zijn vingers – ging het de Ghanese Hagenees niet altijd voor de wind. “Het is me gelukt omdat ik smaak heb en doorzettingsvermogen toon.”

Dit alles en nog veel meer vind je in Vogue’s nieuwe septembernummer, dat vanaf 25 augustus in de winkels ligt en hier online te bestellen is.