zo-ontdekt-hoofdredacteur-yeliz-nieuwe-modemerken-deze-5-vond-ik-op-instagram-219900

Hoofdredacteur Yeliz Çiçek deelt elke week welke vijf dingen die op haar radar zijn verschenen. Deze week: modemerken die ze heeft ontdekt op Instagram, dat ze regelmatig afstruint op zoek naar nieuwe labels die je wilt kennen. Van een accessoirelabel uit Colombia met chunky sieraden tot een betaalbaar Zweeds modelabel met minimalistische staple pieces.

Modemerken op Instagram

SIR the label

Ik ontdekte ruim vier jaar geleden het Australische SIR the label op Instagram, en als je het mij vraagt worden de collecties elk seizoen beter. Vooral de lente/zomer 2022-collecties zijn mijn favoriet, met zwierige jurken en sexy playsuits van linnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SIR. (@sir_thelabel)

Ugo Paulon

De muiltjes van Ugo Paulon zijn gemaakt van deadstock en andere left over-materialen. Daarom zijn ze niet verkrijgbaar in groten getale, maar moet je het Instagramaccount nauwlettend in de gaten houden om een paar te bemachtigen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ugo Paulon (@ugo_paulon)

Zazi Vintage

Het Nederlandse Zazi Vintage van Jeanne de Kroon is een ode aan vrouwelijk ondernemerschap, ambacht en co-creatie.  Jeanne werkt samen met de makers van de mooiste stoffen uit gebieden als Afghanistan tot India, om de mooiste kledingstukken op een eerlijke en duurzame manier te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ZAZI Vintage (@zazi.vintage)

Stylein

Ja, gevonden op Instagram, maar voor diegenen die binnenkort naar Stockholm reizen is er sinds kort ook een fysieke boetiek van het Zweedse Stylein. Wie op zoek is naar dat Scandinavische je ne sais quoi zit bij Stylein goed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @worldofstylein

Paula Mendoza

More is more, is mijn motto als het op sieraden aankomt. En dan heb ik het vooral over chunky sieraden die je hele look elevaten. Zoals de juwelen van de Colombiaanse Paula Mendoza.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PAULA MENDOZA (@bypaulamendoza)